Azeri Doktor, Kendisini Türk Hekimlerine Emanet Etti - Son Dakika
Güncel

Azeri Doktor, Kendisini Türk Hekimlerine Emanet Etti

Azeri Doktor, Kendisini Türk Hekimlerine Emanet Etti

Azerbaycan'da diş hekimi olan Rüstem Balamadov, Ordu'ya gelerek kardeşi ile birlikte Koroner By-pass ameliyatı oldu.

23.05.2013 11:56

Azerbaycan'da diş hekimi olan Rüstem Balamadov, Ordu'ya gelerek kardeşi ile birlikte Koroner By-pass ameliyatı oldu.

Azerbaycan'da yaşayan Rüstem Balamadov(44), kalp rahatsızlığı nedeniyle Medical Park Ordu Hastanesi'ne başvurdu. Kendisinin kalbe giden iki damarında sorun olduğunu öğrenince ameliyat için masaya yattı. Azerbaycan'da inşaat işiyle uğraşan kardeşi Kamil Balamadov(54) da kardeşine refakat etmek için Ordu'ya geldi. Kamil Balamadov da sağlık kontrolünden geçmek istediğini hastaneye bildirdikten sonra kendisinin de kalbe giden 3 damarında sorun olduğu tespit edildi. Kardeşine refakat etmek için gelen Kamil Balamadov da kardeşi ile birlikte ameliyata girdi. Ameliyat sonrasında iki Azeri kardeş sağlıklarına kavuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erkan Kuralay, hastalarının sağlık durumlarının iyi olduğunu bugün taburcu edeceklerini söyledi.

Kuralay, "Hastalarımız bize Azerbaycan'dan geldi. İki kardeş, ama bir birlerine ikiz kadar benziyorlar. Rüstem Balamadov, Azerbaycan'da anjiyo olmuştu. Bize anjiyosunu göndermişti. Kendisine ameliyat olması gerektiğini söyledik. Kendisi de bize güvenerek geldi. Onu ameliyat edecekken kardeşinde de bazı problemler olduğunu gördük. Ona da Doç.Dr. Cemal bey tarafından anjiyoda damar hastalığı saptandı. Bu hastamıza da Kroner By-pass ameliyatı önerdik. Rüstem Balamadov'a 2'li, diğerine 3'lü By-pass uyguladık. İkisinin de genel durumları iyi bugün taburcu ediyoruz" diye konuştu.

Diş hekimi olan Rüstem Balamadov ise, "Hocanın güvendiğimiz için, hastanenin güzel olmasından dolayı, ücretlerinde bizim ülkemizden az olması sebebiyle bu hastaneyi seçtik. Şükürler olsun. Çok iyiyiz. Buradaki bakımda güzel. Halimize şükürler olsun" dedi.

Kamil Balamadov, kendisinin Ordu'ya ameliyat olmak için gelmediğini belirterek, "Ben ameliyat için gelmemiştim.

Kardeşim ameliyat olacaktı onun için geldim. Buradaki doktorlar kontrol ettikten sonra ameliyat oldum. Ameliyat olduktan sonra kendimi çok güzel hissediyorum. Kardeşimin de mesleği hekimlik. O da buradaki hizmetleri bildiği için buraya geldi. Ameliyat olduk. Allaha şükürler olsun. Bugün vatanımıza döneceğiz" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azeri Doktor, Kendisini Türk Hekimlerine Emanet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement