'Kızımı Kaçıran Kişi Borcuna Karşılık Başkasına Vermiş' - Son Dakika
Güncel

'Kızımı Kaçıran Kişi Borcuna Karşılık Başkasına Vermiş'

\'Kızımı Kaçıran Kişi Borcuna Karşılık Başkasına Vermiş\'

Van'da oturan 57 yaşındaki İslam Ö., 5.5 yıl önce 12 yaşında olan kızı A.Ö.'nün kaçırılarak kızının Sulhaddin Öztürk tarafından borcuna karşılık başka birine verdiğini söyledi.

18.07.2013 15:22  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da oturan 57 yaşındaki İslam Ö., 5.5 yıl önce 12 yaşında olan kızı A.Ö.'nün kaçırılarak Adana'ya götürüldüğünü, kaçırdığı iddia edilen 41 yaşındaki Sulhaddin Öztürk'ün kendisine 10 bin lira başlık parası verdiğini, sonra da o kişinin kızını borcuna karşılık başka birine verdiğini ileri sürdü. İddia üzerine Sulhaddin Öztürk hakkında 29, baba hakkında da 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Van'ın Bostaniçi Beldesi Şafak Mahallesi'nde oturan İslam Ö., 25 Ocak 2008'de Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek kızı A.Ö.'nün, komşularına misafir olarak gelen Sulhaddin Öztürk'ün kaçırdığını iddia etti. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada devam ederken, iddiaya göre, olaydan yaklaşık 1 yıl sonra baba İslam Ö., kızını kaçıran Sulhaddin Öztürk'den başlık parası olarak 10 bin lira aldı. Başlık parası almasına rağmen kızıyla hiç görüşemediği gibi haber de alamadığını ileri sürüp 'Hayatından endişe ediyorum' diye Cumhuriyet Savcılığına dilekçe veren İslam Ö., 6 Aralık 2012'de, verdiği ifadesinde, "Kızımı kaçıran Sulhaddin Öztürk, bana aracılarla 10 bin lira gönderdi. Ben parayı kabul ettim. Kızımın yanında kalmasına razı oldum. Ancak kızımın kaçırılmasından sonra kendisiyle telefonla bile görüşemedim. Öğrendiğime göre, Sulhaddin Öztürk kızımı borcuna karşılık başkasına vermiş" dedi.

27-28 YAŞLARINDA GÖRÜNÜYORDU

10 Temmuz 2012'de, İzmir'in Melemen İlçesi'nde yakalanan Sulhaddin Öztürk, ifadesinde şunları anlattı:

"2008'de A.Ö.'yü kendi rızası ile Van'dan Adana'ya kaçırmıştım. 27-28 yaşlarında görünüyordu. İddia edildiği gibi 12 yaşında görünmüyordu. Ailesi küçük yazdırmış olabilir. Ben A.Ö.'yü kaçırırken kimseden yardım almadım. Birlikte Adana'ya gittik. Burada 1.5 yıl birlikte kaldık. Dini nikah yaptırarak birlikte olduk. Sonra babasına barışmak için 10 bin lira gönderdim. Aramızda herhangi bir sorun yoktu. Neden şikayetçi olduğunu bilmiyorum. Ayrıca A.Ö. 2010 yılının temmuz ayında benden başkasına kaçtı. Babasının iddia ettiği gibi kızını borcum karşılığında vermedim. Nerede olduğunu bilmiyorum. Ama Van'da olduğunu duydum. Ben kendisini zorla kaçırmadım, yanımda kalması için zorlamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum."

Kaçırıldığı ileri sürülen A.Ö.'ye ise henüz ulaşılamadığı bildirildi. Van Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili hazırladığı iddianameyi kızın kaçırıldığı iddia edilen yer olan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, kızı kaçırdığı ileri sürülen Sulhaddin Öztürk hakkında 29, kızın babası hakkında ise 14 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kızımı Kaçıran Kişi Borcuna Karşılık Başkasına Vermiş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement