Babadan Oğula Miras! - Son Dakika
Spor

Babadan Oğula Miras!

Babadan Oğula Miras!

İtalya ve Dünya futbolunun en değerli oyuncularından biri olan Paolo Maldini'yi dünya futboluna kazandıran baba Cesare Maldini bugün doğdu.

05.02.2018 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safter Obuz/ Skorer
İtalya ve Dünya futbolunun en değerli oyuncularından biri olan Paolo Maldini'yi dünya futboluna kazandıran baba Cesare Maldini bugün doğdu.
CESARE MALDİNİ KİMDİR?
5 Şubat 1932'de İtalya'nın Trieste şehrinde doğan Cesare Maldini, futbol kariyerine de doğduğu şehrin takımı olan Triestina'da başladı.1953 yılında İtalya'nın köklü kulübü Milan'a transfer olan Maldini, 13 yıl kırmızı siyah formayı terletti.
1963 yılında Milan ile Benfica'yı 2-1'lik skorla mağlup ederek Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Cesare Maldini, bu başarıyı elde eden ilk İtalyan olarak tarihe geçti. Uzun yıllar Milan ve İtalya Milli Takımı'nın kaptanlık pazubandını taşıyan Maldini, Milan ile 4 kez İtalya Serie A şampiyonluğuna ulaştı.
Torino formasıyla oyunculuk kariyerine noktalayan Cesare Maldini, 1970'li yılların başında Milan'ı çalıştırmıştı. Teknik direktörlük kariyerinde de başarılı olan Maldini, İtalya U21 Milli Takımı ile 3 kez üst üste Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Bu başarısının ardından Maldini 1996-1998 yılları arasında İtalya A Milli Takımı'nı çalıştırdı. 1996 yılında Arrigo Sacchi'nin yerine İtalya Milli Takımı'nın başına geçen Maldini, 1998 Dünya Kupası'nda ülkesini çeyrek finale çıkarmış ancak şampiyon Fransa'ya penaltılarla elenmişti. 2001 yılında Milan'da görev yapan aynı zamanda Paraguay'ı da çalıştıran Maldini, Paraguay'ı 2002 Dünya Kupası'na götürmeyi de başardı.
BABADAN OĞULA MİRAS!
Baba: Peter Schmeichel
Oğul: Kasper Schmeichel
Dede: Cesare Maldini
Baba: Paolo Maldini
Oğul: Christian Maldini
Baba: Carles Busquets
Oğul: Sergio Busquets
Baba: Jorge Higuaín
Oğul: Gonzalo Higuaín
Baba: Zlatko Kranjcar
Oğul: Niko Kranjcar
Baba: Zinedine Zidane
Oğul: Enzo Alan Zidane Fernández
Baba: Christian Gourcuff
Oğul: Yoann Gourcuff
Baba: Ian Wright
Oğul: Shaun Wright-Phillips
Baba: Gheorghe Hagi
Oğul: Ianis Hagi
Baba: Enrico Chiesa
Oğul: Federico Chiesa
Baba: Diego Simeone
Oğul: Giovanni Simeone

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Babadan Oğula Miras! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement