Babasının Gözyaşlarını Silen Tuana: Çok Seviyorum - Son Dakika
Güncel

Babasının Gözyaşlarını Silen Tuana: Çok Seviyorum

Babasının Gözyaşlarını Silen Tuana: Çok Seviyorum

Antalya'da yılbaşı gecesi 200 arkadaşıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ndeki işinden çıkartılan özel güvenlik görevlisi Murat Aras'ın gözyaşlarını eliyle silen kızı 5 yaşındaki Tuana, babasını çok sevdiğini söyledi.

06.01.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da yılbaşı gecesi 200 arkadaşıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ndeki işinden çıkartılan özel güvenlik görevlisi Murat Aras'ın gözyaşlarını eliyle silen kızı 5 yaşındaki Tuana, babasını çok sevdiğini söyledi.

Antalya'da 200 arkadaşıyla birlikte, yılbaşı gecesi Büyükşehir Belediyesi'ndeki işinden çıkartılan özel güvenlik görevlisi Murat Aras, belediye önündeki eylemde hakim olamadığı gözyaşlarını 5 yaşındaki kızı Tuana'nın silmesiyle gündeme geldi.

Babasının gözyaşlarını iki eliyle silen Tuana ise henüz yaşananların farkında değil. Babasıyla gittiği dişçide kendisine verilen balonu, kağıt bebeği anlatan Tuana, babasının ağladığı hatırlatılınca, "Çünkü ben babamı seviyorum. Çok seviyorum ben babamı" dedi.

YENİ YILA İŞSİZ GİRDİ

Yeni yıla işsiz giren Murat Aras, 2008 yılında evlendiği eşi Zeynep, 5 yaşındaki kızı Tuana, 2 yaşındaki oğlu Tunahan ve henüz 40 günlük bebekleri Kağan'la kentin gecekondu mahallesi Göksu'da, 3 odalı küçük bir gecekonduda yaşıyor. Aras, sadece kirası ucuz olduğu için değil, aynı zamanda 31 Aralık saat 19.05'e kadar görev yaptığı Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'ne ev çok yakın olduğu, yürüyerek gidip gelebildiği için burada yaşadıklarını söyledi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİNİN REFERANSI

Aras, 2006 yılının 19 Nisanı'nda o dönem Ak Parti'den Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin referansıyla Büyükşehir'de özel güvenlik görevlisi olarak işe başladığını anlattı. Samani'yle Aksu ilçesinden hemşerilik bağı olduğunu anlatan Aras, "Sadece iş istedik. Allah razı olsun iş verdiler" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel'in ilk belediye başkanlığı döneminde işe giren, eski Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın döneminde de çalışan Aras, 31 Aralık günü saat 19.05 sıralarında gelen bir telefonla işten çıkarıldığı haberini aldığını aktardı. "Eyvallah dedik. Sineye çektik" diyen Murat Aras, "Karda kışta kaldık. Evimiz kira. 3 çocuk, 5 kişiyiz. Tek maaşla geçinen insanız. Başka bir gelirimiz yok. Hiçbir şeyimiz yok" diye konuştu.

KIZINI KANDIRIP EYLEME GİTTİ

Aras, yeni yılın ilk iş gününde Büyükşehir Belediyesi önünde kendisi gibi işten çıkartılan 200 güvenlik görevlisinin eyleminden haberdar olduğunu söyledi. Eylemden önce kızı Tuana'yı dişçiye götürmesi gerektiğini anlatan baba Aras, "Kızımı dişçiye götürdüm. Sonra ona yalan söyledim. Belediyenin önünde heykeller var 'Onlara götüreceğim seni' dedim. Oradan da eyleme katıldım" diye konuştu.

Eyleme kızı kucağında katılan Aras, yaşadıklarını anlatırken gözyaşları içinde kalmasının istem dışı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben sadece iş istiyorum. Hakkım neyse onu versinler. Bu kadar olacağını bilmiyordum. Bizi neye göre işten çıkardınız? Sebebini söyle ben çıkayım gideyim. Üç evladım var. Ekmek davası için çalışıyoruz. Benim siyasetle işim yok. Sadece ekmek parası için çalışan bir insanım. Bir telefonla kapının önüne kondum. Taşeron olmak istemiyorum."

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlilerinin taşeron şirket üzerinden çalıştırıldığını ve maaşların asgari ücretin yüzde 15 fazlası olduğunu belirten Aras, "Aldığım para 1200 TL. Çalışmış olduğumuz koşullar çok ağır. Ek görevler, mesailerimiz var. 2006'dan bu yana çok ek göreve gittim. Ek görevlerin karşılığı ne ücret ne de izin olarak gelmedi" diye konuştu.

YILBAŞI SOFRASI YARIM KALDI

Aras'ın eşi Zeynep Aras ise eşinin işten çıkartıldığı haberini sofrada aldıklarını söyledi. "Biz de herkes gibi yılbaşında oturup çerezimizi yemek, çocuklarımızla eğlenmek isterdik" diyen Zeynep Aras, sofrada gelen haberle birlikte tabakların yarım kaldığını, yemek yiyemediklerini anlattı.

Aslında bir süredir işten çıkışların olacağı yönünde haberler geldiğini, duyumları olduğunu söyleyen Zeynep Aras, "Fakat bu kadar da ummuyorduk. 'Bize denk gelmez, bizi görmez' diye düşünüyorduk" dedi.

Zeynep Aras, belki gelecek birkaç ay içinde ödenemeyecek kiralar için ev sahibinin vicdanına kaldıklarını söyledi. Daha önce de eşinin maaş alamadığı dönemler olduğunu söyleyen Aras, "Ev sahibimiz o dönemlerde bizi idare etti. Ama evde odun yok kömür bitti. Daha bu sabah eşim halasından odun aldı geldi de sobayı yaktık" diye konuştu. Kızı Tuana'nın, ağlayan babasının gözyaşlarını silmesiyle gündeme geldiğini anlatan Zeynep Aras, "Küçücük bir çocuğun o kadar duygusal olabilmesi beni çok kötü etkiledi. Her akşam 'Bana ne aldın' derdi. Şimdi o yok. Bir şey istiyor, anlatamıyoruz. 'Alamayız edemeyiz' dediğimiz zaman üzülüyor" dedi.

Murat Aras ise kızıyla birlikte haberlere konu olmasının ardından bütün arkadaşlarının aradığını, 'Meşhur oldun' dediklerini söyledi. Aras, "Ancak ben iş arıyorum. Birtakım yerlere başvurdum. Birikmiş yok, ev kira, bilmiyorum nasıl geçineceğiz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babasının Gözyaşlarını Silen Tuana: Çok Seviyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement