Badem Demonstrasyonu Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Badem Demonstrasyonu Kuruldu

Akşehir'de 2 köyde 6 dekar alanda dermontasyon amaçlı badem bahçesi tesis edildi.2009 yılında Akşehir Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla alınan GF 677 şeftali ve badem melezi anaçları üzerine 2010 yılında badem Ferragnes, Ferraduel, Teksas ve Nonpariel çeşitleri aşılanmıştı.

22.12.2011 12:00

Akşehir'de 2 köyde 6 dekar alanda dermontasyon amaçlı badem bahçesi tesis edildi.

2009 yılında Akşehir Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla alınan GF 677 şeftali ve badem melezi anaçları üzerine 2010 yılında badem Ferragnes, Ferraduel, Teksas ve Nonpariel çeşitleri aşılanmıştı.

Aşılama neticesinde elde edilen aşılı fidanların bir kısmı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait Gölçayır kiraz deneme parseline dikildi.

Badem fidanlarının geriye kalan kısmı ile Akşehir Yaylabelen ve Ilıcak köylerinde 5 çiftçiye toplam 6 dekar alanda demonstrasyon amaçlı badem bahçesi tesis edildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; şunları kaydetti:

"GF 677 anacı kuvvetli gelişen bir anaç olup üzerindeki çeşidi erken verime yatırma ve sulama sorunu olan kireçli topraklarda bademle uyuşması iyi olan bir anaçtır. Ferragnes ve Ferraduel çeşitleri ise geç çiçeklenen meyve kabukları sert, özellikle Ferragnes çeşidi iç bademlerinin kalitesiyle dikkat çekmektedir."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Badem Demonstrasyonu Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement