BAKA desteğiyle Likya Yolu Ultra Maraton - Son Dakika
Güncel

BAKA desteğiyle Likya Yolu Ultra Maraton

Likya Yolu Ultra Maratonu'nun üçüncüsü Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteği ile yapıldı.

04.10.2012 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAKA'nın hibe desteği ile gerçekleştirilen Likya Ultra Maratonu'nun alternatif turizm ve eko-turizme büyük katkı sağlaması bekleniyor. Dünyanın en uzun üçüncü sahili olan Patara'dan da geçen güzergâhında antik şehirler, kaleler, tarihi kalıntılar ve amfi tiyatrolar bulunan maratona katılanlar 6 gün boyunca su hariç tüm ihtiyaçlarını sırt çantalarında taşıdı.

Fethiye'den başlayıp Phaselis Antik Kenti'nde sona eren 241 kilometrelik Likya Ultra Maratonu'na toplam 75 sporcu katıldı. Ultra maraton erkeklerde birinciliği Faruk KAR, ikinciliği Ramazan Kurnaz, üçüncülüğü Utkuer Yaşar aldı. Bayanlarda ise birinci Elena Polyakova alırken, ikinci Bakiye Duran, üçüncü Kim Van Kets oldu.

TARİHİ ANTİK KENTLERYDI GEÇEN TEK MARATON

22–30 Eylül arasında koşulan Likya Ultra Maratonu ödül töreni Tekirova Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi. Tekirovalılar'ın büyük ilgi gösterdiği ödül töreninde BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, "Likya Ultra Maratonu bu yıl BAKA'nın hibe desteği ile yapıldı. Böylesine güzel ve alternatif turizme yönelik bir projeye Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Likya Ultra Maratonu dünyada tarihi kentlerin içinden koşulan tek maraton. Bu özelliği ile maraton çok farklı bir anlam taşıyor. Ayrıca maraton alternatif turizm için çok önemli fırsatlar ortaya çıkıyor" dedi.

Ödül alan sporcular ile maratona katılım sağlayan tüm sporcuları tebrik eden Antalya YDO Koordinatörü Özyürek, başarılı olan sporculara ödüllerini takdim etti. Ödül töreninde sporcuların yanı sıra, 'Ultra Maratona' destek olan diğer kurum ve kuruluşlara da ödüller verildi.

BÖLGENİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTİYOR

Fethiye'den Phaselis'e kadar olan bölgedeki eşsiz doğa, deniz ve tarihi bütünleştiren Likya Ultra Maratonu'nu düzenleyen Argos Kültür ve Sanat Yarış Direktörü Prof.Dr. Taner Damcı, maratona sağlamış olduğu destekten dolayı BAKA başta olmak üzere tüm kuruluşlara teşekkür etti. Damcı, "Likya Ultra Maratonu, bölgenin marka değerini yükseltiyor. 6 gün süren bu etkinlik sporculara ve tüm katılımcılara müthiş bir deneyim sağlıyor. Ayrıca, Likya Ultra Maratonu alternatif turizm ve eko-turizm açısından büyük bir rol oynuyor" diye konuştu.

Dünyanın en uzun üçüncü sahili olan Patara sahilinden de geçen maratonun güzergâhında tarihi kalıntılar, antik şehirler, kaleler ve amfi tiyatrolar bulunuyor. 6 gün boyunca maratoncular su hariç tüm ihtiyaçlarını sırt çantalarında taşıdı ve dışardan hiçbir yiyecek takviyesi almadı.

Etkileyici tarihi dokusu ve büyüleyici doğal güzelliğiyle Tarihi Likya Yolu Ultra Maratonu Ölüdeniz'den başladı, ilk etap Sdyma'da bitti. Sonraki günlerde Sdyma-Kalkan, Kaş-Symena Antik Kenti, Symena Antik Kenti-Andreake Antik Kenti, Demre-Andrasan ve son gün de Çıralı-Phaselis Antik Kenti etapları koşuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BAKA desteğiyle Likya Yolu Ultra Maraton - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement