Bakan Ala: Devleti Yönetmeyi Halk Öğretti - Son Dakika
Güncel

Bakan Ala: Devleti Yönetmeyi Halk Öğretti

Bakan Ala: Devleti Yönetmeyi Halk Öğretti

"tbmm, MİLLETE MEYDAN OKUNACAK YER DEĞİL" Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Bakan Ala, "Türkiye zincirlerinden kurtuldukça ilerliyor.

09.02.2014 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"tbmm, MİLLETE MEYDAN OKUNACAK YER DEĞİL"

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Bakan Ala, "Türkiye zincirlerinden kurtuldukça ilerliyor. Türkiye ekonomik kalkınmasıyla birlikte, demokrasisini din ve vicdan özgürlüğünü, eş zamanlı olarak ilerletiyor. Bakınız daha bir kaç yıl önce TBMM'de bu ülkenin bir evladı, başörtülü bir evladı, milletvekili seçilen bir hanımefendi, 'burası devlete meydan okunacak yer değildir' diye derdest edilmiş, TBMM'den atılmıştı. Bugün sizin evlatlarınız, sizin kız kardeşleriniz, millet idaresinin temsil edildiği mecliste, hiç bir müdahaleye, hiç bir ilkelliğe maruz kalmadan, bizi millet temsil ediyor. Başörtülüsüyle, başı açık kardeşçe yan yana oturuyor. Bugün sizin sayenizde herkes şunu anladı; TBMM sizin seçtiğiniz milletvekilleri sayesinde Türkiye şunu anladı; TBMM millete meydan okunacak yer değildir" şeklinde konuştu.

Seçim süreciyle ilişkili olarak muhalafeti eleştiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, şöyle konuştu:

"Millet iradesini gasp etmek için kaç kez kirli ittifaklar kuruldu, kaç kere darbe teşebbüslerinde bulunuldu? Sizin desteğiniz ve Allahın yardımıyla hepsini bertaraf ettik. Sizin iradeniz bize emanettir. Emanete hıyanet etmeyiz. Emaneti korumasını biliriz. Milli irade hırsızlığına asla geçit vermeyiz. Siyasi istikrarı hedef alan saldırılar, biliniz ki doğrudan size, millete kastetmektir, millete. Biz 2023 vizyonumuzla Mart seçimlerine gidiyoruz. Diğerleri ise ne yazık ki bir gelecek vizyonundan mahrumlar. Sürekli geçmişe ilişkin şeyler söylüyorlar. Geçmişe ilişkin de bizim yaptıklarımız üzerinden söylüyorlar. Acaba bizler hizmet etmeseydik ne söyleyeceklerdi çok merak ediyorum. Siz geçmişte de bir şey yapmadınız. Gelecekte de bir şey yapabileceğinize dair bir taahhüdünüz yok. Taahhüdünüz olsa da güven yok güven. Seçimler geçmişin muhasebesi değil, geleceğin tasavvurudur. Nerede sizin tasavvurunuz? Bunlara, bu diğerlerine muhalefete bunları soralım. 10 sene sonrası için bir cümle kurmak şöyle dursun; 10 gün sonrası için bile bizim yaptıklarımızı eleştirmekten başka bir cümleleri yok bunların yok. Onlar gazete manşetleriyle, günlük haberlerle seçime gidiyorlar. Bizse projelerimizle, vaatlerimizle, geçmişte yaptığımızın sigortasıyla seçime gidiyoruz."

Aday tanıtım toplantısının ardından Elazığ Valiliği'ni ziyaret eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, öğle yemeğini bir lokantada yedikten sonra Gazi Caddesi'ndeki esnafları ziyaret etti. Daha sonra Elazığ Belediyesi'ne geçen Bakan Ala, Başkan Süleyman Selmanoğlu'ndan brifing aldı. Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Bakan Efkan Ala'ya, sekiz köşe şapka takarak, seccade ve tablo hediye etti. Bakan Efkan Ala; daha sonra havalimanına geçerek Elazığ'dan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Ala: Devleti Yönetmeyi Halk Öğretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement