ADALET BAKANI BOZDAĞ: KİMSE TÜRK YARGISINI ŞAMAR OĞLANI GİBİ GÖREMEZ -TAMAMI FTP'DE - Son Dakika
Güncel

ADALET BAKANI BOZDAĞ: KİMSE TÜRK YARGISINI ŞAMAR OĞLANI GİBİ GÖREMEZ -TAMAMI FTP'DE

İZMİR'de iki gün boyunca düzenlenecek olan Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıda verilen kararların 'temiz bir dille' eleştirilmesi gerektiğini belirtip, "Dosyadaki delilleri görmeden, hakim veya savcının ne dediğine bakmadan sadece sosyal medyada,...

07.10.2022 14:38  Güncelleme: 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de iki gün boyunca düzenlenecek olan Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıda verilen kararların 'temiz bir dille' eleştirilmesi gerektiğini belirtip, "Dosyadaki delilleri görmeden, hakim veya savcının ne dediğine bakmadan sadece sosyal medyada, gazetelerde ve siyasi kanatların terazisinde tartılan değerlendirmeler çerçevesinde yargıya saldırmak çok büyük bir haksızlıktır. Bu aslında adalete saldırmaktır" dedi. Bozdağ, toplumda cezasızlık algısına yol açan bazı uygulamalarla ilgili yeni çalışmalar yaptıklarını da kaydetti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı, 81 ilin başsavcıları, Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başsavcıları ve Bölge İdare Mahkemesi (BİM) Başkanlarının katılımıyla 7-8 Ekim'de İzmir'de düzenlenecek olan Yargı Teşkilatı Toplantısı'nın açılışına katıldı. Toplantıya Bozdağ'ın yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplumun her kesiminde 'adaletin' önemine vurgu yaptı. Bakan Bozdağ, "Politikalarımızı yargıda görev yapan hakim, savcı ve avukatların ve yargıdan her kesimin ortaya koyduğu görüşlerden Türkiye'mizin birikimine değer vererek oluşturuyor, geliştiriyor ve gereken adımları atıyoruz. Bundan sonra da istişare esaslı yolumuzu aydınlatmaya adalet politikalarımızı geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

"Hak arayana hakkını teslim etmek kadar kıymetli bir şey olamaz" diyen Bakan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Adaleti sadece mahkemelere bırakırsak yanlış yaparız. O nedenle adaleti ayakta tutmak 85 milyon her insanımızın ortak görevidir. Adalet aile reisinin veya herhangi bir yöneticinin, hakimin, savcının, avukatın ikramı ve ihsanı değildir. Adalet, vatandaşın bizden talep ettiği hakkıdır."

'8 MİLYON DAVANIN 6 MİLYONU KARARA BAĞLANDI'

Yargıya olan güveni daha ileriye taşımak istediklerini belirten Adalet Bakanı Bozdağ, yargı hizmetlerinin bağımsız ve tarafsızlığı yanında adil kararlarla yoluna devam etmesi yargıya güveni ve memnuniyeti arttıracağını kaydetti.

Bakan Bozdağ, "2021 verilerinde, yaklaşık 8 milyon dosyanın yargının elinde olduğu ve neredeyse 6 milyonunun karar bağlandığı dikkate alınırsa tarafların yarısı kaybediyor, yarısı kazanıyor. Kazanan da istediği gibi kazanamıyor. 100 lira tazminat istemiş ama mahkeme 10 lira vermiş. Kazanmış ama memnuniyeti yüksek değil. Bu nedenle yargı hizmetlerinden memnuniyet, diğer hizmetlerle aynı yere koymak yargı görevlilerine haksızlık olur" diye konuştu.

'HERKESİN AĞZINDAN ÇIKANI KULAKLARI DUYACAK'

Yargıda verilen kararların 'temiz bir dille' eleştirilmesi gerektiğini belirten Bozdağ, "Hakimler ve savcılarımızın verdikleri 'kararları' eleştirilebilirler.

Ama bunu yaparken hakim ve savcılarımızı itham etmelerini, suçlamalarını, hakaret etmelerini asla kabul edemeyiz. Herkes değerlendirme yapacak ama şahsiyet yapmadan, saygı duyarak, itham etmeden yapacak. Bu incelikleri göz ardı edenler adalete en büyük kötülüğü yapacaklardır. Dosyadaki delilleri görmeden, hakim veya savcının ne dediğine bakmadan sadece sosyal medyada, gazetelerde ve siyasi kanatların terazisinde tartılan değerlendirmeler çerçevesinde yargıya saldırmak çok büyük bir haksızlıktır. Bu aslında adalete saldırmaktır. Adalete güvenin ortadan kalkmasına destek vermektir. Eleştirilerimizi hakaret etmeden siyasallaştırmadan hukuka uygun, ahlak ve kültürümüze bağdaşır bir biçimde yapmak gerekiyor. 8 milyon davada içinde 2 elin parmağını geçmeyecek dosyadan bir haber kişilerin değerlendirilmeleri çerçevesinde yargıya saldırmak büyük bir hata. Bizim istediğimiz kararlar verirlerse 'Ankara'da hakim ve savcılar var\

ADALET BAKANI BOZDAĞ: KİMSE TÜRK YARGISINI ŞAMAR OĞLANI GİBİ GÖREMEZ -TAMAMI FTP\'DE
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ADALET BAKANI BOZDAĞ: KİMSE TÜRK YARGISINI ŞAMAR OĞLANI GİBİ GÖREMEZ -TAMAMI FTP'DE - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement