Bakan Gönül: 'Alyonna' Mıydı O Şeyin Adı? - Son Dakika
Güncel

Bakan Gönül: 'Alyonna' Mıydı O Şeyin Adı?

Bakan Gönül: \'Alyonna\' Mıydı O Şeyin Adı?

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bir Günlük İzmir Ziyaretinde Bergama'yı da Ziyaret Etti.

27.11.2010 01:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül bir günlük İzmir ziyaretinde Bergama'yı da ziyaret etti. Burada Yortanlı Barajı projesini anlatırken Allianoi antik kentinin adını söylemekte zorlanan Bakan Gönül, ''Alyonna mıydı o şeyin adı?' deyince çevresindekiler düzeltti.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül sabah geldiği İzmir'de Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Bakan Gönül'ü zihinsel engellilerden oluşan yedi kişilik bando takımı karşıladı. Gönül, onları dinledikten sonra yanlarına gidip tokalaştı. Daha sonra Ercan ve Sercan Şahin adlı ikizler, Gönül'e efe gösterisi sundu. Bakan Türkiye'nin ilklerinden oluşan zihinsel engelli semazenleri izledi. Okul Müdürü Şebnem Şahin, 102 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 4 derslik, 8 atölye, bir sera, hayvanat bahçesi ve park alanı bulunduğunu 11 eğitim kadrosuyla hizmet verdiklerini söyledi. Gönül daha sonra Küçük Çiğli Cemevi'ni basına kapalı ziyaret etti.

Bakan Gönül Aliağa'da şehit cenazesine katıldıktan sonra Bergama'ya geçti. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, partisinin Bergama İlçe Başkanlığı'nde ziyaretinde ilçedeki Yortanlı Barajı'nın su tutmaya başlamasıyla sular altında kalacak olan Allianoi antik kentinin adını söyleyemedi. Bakan, çevrecilerin büyük tepki gösterdiği barajın yakın zamanda su tutacağını belirterek, ''Yortanlı Barajı'na karşı taraf, gerçi karşı taraf demek doğru değil ama büyük mücadele gösterildi. Tarihi eserlerin sular altında kalacağı öne sürüldü. Bugün kültür ve tabiat varlıkları kurulu, arzu ettiği muhafaza teşkilleri tam yapılmış mı diye heyet gönderiyor. Heyet bakacak yani su dolduğu zaman zarar vermesin diye öngörülen tedbirler tamamlanmış mı diye bakacak. Onlar rapor verdikten sonra kapaklar kapanarak, su tutulmaya başlanacak. Ama bir şey daha esprili olarak söylemem lazım. İlk gün su tutulsaydı bu kadar teşekkür etmeyecektiniz. 'Kendiliğinden oldu bu iş' diyecektiniz. Demek ki biraz gecikince teşekkür artıyor. Ama bizim gönlümüz arzu ederdi ki ilk günden su tutulsun. Böylece Alyonna mıydı şeyin adı? (yanındekiler Alyanoi diye seslendi) Tarihi eserler de kaybolsun istemeyiz ama Türkiye'de baraj projelendirilirken, planlanırken dikkate alınsaydı bugünlere gelmemiş olurduk' dedi.

Bakan Gönül Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel'i, Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç'i de makamlarında ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Gönül: 'Alyonna' Mıydı O Şeyin Adı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement