Bakan Günay, Ekrem Bora'nın Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı - Son Dakika
Güncel

Bakan Günay, Ekrem Bora'nın Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Bakan Günay, Ekrem Bora\'nın Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ekrem Bora'nın vefatı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Türk sineması, bir çınarını daha kaybetti" ifadelerini kullandı.

01.04.2012 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ekrem Bora'nın vefatı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Türk sineması, bir çınarını daha kaybetti" ifadelerini kullandı.

Günay, "78 yıla sığdırdığı hayatı boyunca sayısız filme hayat veren Yeşilçam'ın unutulmaz ismi, muhteşem jön, sevgili Ekrem Bora, maalesef aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etti" dedi.

Bakan Günay, Bora'nın 1955'te Alın Yazısı ile başladığı başarılarla dolu beyaz perde serüveninde 2009'a kadar hiç ara vermeden ürettiğini vurgulayarak şunları dedi:

"Sevenlerini, hayranlarını asla yalnız bırakmadı. Ekrem Bora bugün bizlere çok acı bir '1 Nisan şakası' yaptı. Hiç olmadı! 78 yıla sığdırdığı hayatı boyunca sayısız filme hayat veren sevgili Ekrem Bora, geçtiğimiz yıl hayatını vakfettiği Türk sinemasının 21,2 milyon izleyici ile dev Hollywood yapımlarının önüne geçtiğini gördü. Tek tesellimiz Yeşilçam'ın efsane isminin Türk sinemasının ulaştığı bu muhteşem seviyeye şahitlik edebilmiş olmasıdır. Ekrem Bora'nın emaneti emin ellerde; gözü geride kalmayacak.

Sevgili Ekrem Bora'yı edebi yolculuğuna uğurladığımız bu acılı günde merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Türk sinemasına sabırlar diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Günay, Ekrem Bora'nın Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement