Bakan Soylu: "Avrupa, Uyuşturucu Konusunda İyi Niyetli ve Samimi Değil" - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu: "Avrupa, Uyuşturucu Konusunda İyi Niyetli ve Samimi Değil"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'nın uyuşturucu konusunda iyi niyetli ve samimi olmadığını belirterek, "Kafalarında du¨nyayı Dogˆu ve Batı diye ikiye ayırmıs¸lar.

09.01.2018 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'nın uyuşturucu konusunda iyi niyetli ve samimi olmadığını belirterek, "Kafalarında du¨nyayı Dogˆu ve Batı diye ikiye ayırmıs¸lar. Dogˆu'ya zarar verdigˆini du¨s¸u¨ndu¨kleri her s¸eyi gizli veya ac¸ık bir s¸ekilde destekliyorlar ve maalesef biz de onlara go¨re Dogˆu'da kalıyoruz. Lafı egˆip bu¨kmeye gerek yoktur. Sentetik uyus¸turucuyu, laboratuvarlarında yapıyorlar ve Dogˆu'ya satmaya c¸alıs¸ıyorlar. Mesele bu kadar ac¸ık ve nettir." dedi.

Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'nda konuşan Soylu, gerek eroin, gerekse esrar, amfetamin ve metamfetamin yakalamalarında Tu¨rkiye'nin Avrupa birincisi ülke olduğunu söyledi.

Ülkemizde güvenlik güçlerinin çok önemli operasyonlara imza attığını vurgulayan Soylu, "Hatta eroin yakalanmasında, AB u¨lkelerinin rapor ettigˆi tu¨m yakalamaların toplamından daha fazla bir yakalama gerc¸ekles¸tirdik. Bu da c¸ok normaldir. İki sebepten normaldir. Birincisi, bizim tes¸kilatımız bu konuda gerc¸ekten tecru¨beli ve bas¸arılıdır. İkincisi, Avrupa'nın bu konuda ciddi bir iddiası ve gayreti yoktur, uyus¸turucunun zaten giderek yas¸lanan nu¨fuslarının genc¸lerini zehirlemesine seyirci kalıyor. Daha da acı olanı, sentetik uyus¸turucu noktasında satıcı konumunda oldukları ic¸in bas¸ka genc¸lerin zehirlendigˆini du¨s¸u¨ndu¨kleri ic¸in rahat davranıyorlar. Bu yaklas¸ımlarını o¨rtbas etmek ic¸in konuyu sagˆlık sorunu olarak degˆerlendiren, uyus¸turucu satıs¸ının c¸ok da takip edilmedigˆi u¨lkeler var." ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın uyuşturucu konusunda iyi niyetli ve samimi olmadığını dile getiren Soylu, "Kafalarında du¨nyayı Dogˆu ve Batı diye ikiye ayırmıs¸lar. Dogˆu'ya zarar verdigˆini du¨s¸u¨ndu¨kleri her s¸eyi gizli veya ac¸ık bir s¸ekilde destekliyorlar ve maalesef biz de onlara go¨re Dogˆu'da kalıyoruz. Lafı egˆip bu¨kmeye gerek yoktur. Sentetik uyus¸turucuyu, laboratuvarlarında yapıyorlar ve dogˆuya satmaya c¸alıs¸ıyorlar. Mesele bu kadar ac¸ık ve nettir." diye konuştu.

Süleyman Soylu, 15 Temmuz'dan sonra tero¨rle mu¨cadelenin yanı sıra uyus¸turucuyla mu¨cadeleye de agˆırlık verdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Temel prensip olarak uyus¸turucu satıcısı ile tero¨risti aynı kefeye koydugˆumuzu degˆis¸ik vesilelerle ifade ettik. Öncelikle uyus¸turucu politikamızı bir strateji belgesine do¨nu¨s¸tu¨rdu¨k ve uygulamaya bas¸ladık. Sonrasında ciddi bir saha baskısı ortaya koyduk. Hem kırsalda hem s¸ehirlerdeki imalathanelere, tacirlere ve sokak satıcılarına yo¨nelik operasyonlar gerc¸ekles¸tirdik. Peki bu tedbirler netice verdi mi? Elbette ki verdi. Çok fazla rakama bogˆmak istemiyorum ama esrar yakalamalarında 2016'ya go¨re 2017'de yu¨zde 34 oranında artıs¸ elde ettik. Ele gec¸en eroin miktarında yaklas¸ık 3 kat, uyuşturucu hapta ise 2,5 kat artıs¸ elde ettik. Digˆer verilerimiz de ortalama olarak bu seviyelerde gerc¸ekles¸ti. Kenevir ekilen alanlarda ise 3 katı azalma oldu. Bunların yerine bugˆday ekildigˆi tespit edildi. Yani atılan her adımın kars¸ılıgˆı var ve bo¨ylesine hızlı gelis¸en bir tehlikeye kars¸ı aslında dogˆru bir yol izledigˆimiz ve verim aldıgˆımız da ac¸ıkc¸a go¨ru¨lmektedir."

Tero¨rle u¨lkemizin birligˆinin, uyus¸turucu ile de nesillerimizin ve medeniyetimizin hedef alındığına dikkati çeken Soylu, "Daha da o¨nemlisi Tu¨rkiye'yi uyus¸turucu ile is¸gale kalkıyorlar. Dolayısıyla hem tero¨rle hem de uyus¸turucuyla mu¨cadeleyi es¸ zamanlı ve aynı tempoda, birisini geride bırakmadan su¨rdu¨rmek zorundayız. Çu¨nku¨ ikisi de genc¸lerimizi hedef alıyor ve ikisi de birbirinden besleniyor. Tero¨r, uyus¸turucudan hem para ac¸ısından besleniyor hem de o tero¨ristleri eylem yapacak kafaya getirmeye yarıyor." dedi.

Bakan Soylu: "Avrupa, Uyuşturucu Konusunda İyi Niyetli ve Samimi Değil"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu: 'Avrupa, Uyuşturucu Konusunda İyi Niyetli ve Samimi Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement