Bakan su sıkıntısı olabilir demişti, dev projenin yüzde 50'si tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Bakan su sıkıntısı olabilir demişti, dev projenin yüzde 50'si tamamlandı

- Bakan su sıkıntısı olabilir demişti, dev projenin yüzde 50'si tamamlandı Sivas'ın içme suyu ihtiyacını karşılayan baraja su takviyesi yapılması için başlanan projenin yüzde 50'si tamamlandı Sivas'ın içme suyu ihtiyacını karşılayan baraja su takviyesi yapılması için başlanan projenin yüzde...

29.10.2022 11:28  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Bakan su sıkıntısı olabilir demişti, dev projenin yüzde 50'si tamamlandı

Sivas'ın içme suyu ihtiyacını karşılayan baraja su takviyesi yapılması için başlanan projenin yüzde 50'si tamamlandı

SİVAS - Sivas'ın içme suyu ihtiyacını karşılayan baraja su takviyesi yapılması için başlanan projenin yüzde 50'si tamamlandı.

Kuraklık ve yetersiz yağışlar nedeniyle barajlarda ki su seviyesi gözle görülür derecede düştü. Bu durumdan Sivas'ın su ihtiyacının bir kısmını karşılayan 4 Eylül Barajı da nasibini aldı. Barajda su seviyesi neredeyse bitme noktasına geldi. Kolları sıvayan Sivas Belediyesi Sivaslıların su sıkıntısı çekmemesi için kentin içme suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayan 4 Eylül Barajı'na, yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Hafik Pusat Özen Barajı'ndan su takviyesi yapılması amacıyla bir proje başlatmıştı. Bu çerçevede başlatılan isale hattı çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Dev projenin ilk etabının yüzde 50'sinin tamamlandığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise katıldığı bir televizyon programında Sivas'ın Kasım ayında su sıkıntısı çekebileceğini ama Sivaslıları panikletecek bir durumun olmadığını açıklamıştı.

Bakan su sıkıntısı olabilir demişti, dev projenin yüzde 50\'si tamamlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan su sıkıntısı olabilir demişti, dev projenin yüzde 50'si tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement