Bakan Tüfenkci: "İhracattaki Artış, Üretimimizdeki Artışları da Beraberinde Getirecek" - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Tüfenkci: "İhracattaki Artış, Üretimimizdeki Artışları da Beraberinde Getirecek"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temmuzda ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,69 artışla 12 milyar 644 milyon dolara ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki dönem yeni pazarlarla ihracattaki artış, üretimimizdeki artışları da beraberinde getirecek.

02.08.2017 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, temmuzda ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,69 artışla 12 milyar 644 milyon dolara ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki dönem yeni pazarlarla ihracattaki artış, üretimimizdeki artışları da beraberinde getirecek." dedi.

Tüfenkci, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) tarafından düzenlenen "9. Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" töreninde, gelişmiş demokrasilerde basın-yayın kuruluşları ve gazetecilerin, yerine getirdikleri siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel işlevleriyle vazgeçilmez nitelikte olduğunu söyledi.

"İhracatımız bu yıl atılıma geçti"

Türkiye için 2016'nın zor bir yıl olduğuna değinen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Biz her alanda zorlu bir mücadelenin içindeyken ekonomimizle ilgili olumsuz algı oluşturmak için pusuda bekleyen kuruluşlar harekete geçti. Ekonomideki olumlu gidişatı çarpıtan kredi derecelendirme kuruluşları siyasi kararlarla notumuzu düşürdü. Bunlara rağmen biz 2016'da yüzde 2,9'luk büyüme yakaladık. 2017'nin ilk çeyreğinde ise yüzde 5 büyüyerek birçok gelişmiş ülke ortalamasını geride bıraktık. Küresel ihracatın yüzde 3,3 azaldığı 2016'da, sadece yüzde 0,9 azalan ihracatımız 2017 yılıyla beraber atılıma geçti."

Tüfenkci, Bakanlıkça açıklanan temmuz ayı dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmesinde, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,69 artarak 12 milyar 644 milyon dolar, ithalatın ise yüzde 45,84 artışla 21 milyar 432 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi.

Hükümet olarak yapısal reformları gerçekleştirirken, üretimi artıran politikalara da ağırlık verdiklerini vurgulayan Tüfenkci, "İnşallah önümüzdeki dönem yeni pazarlarla beraber ihracattaki artış, üretimimizdeki artışları da beraberinde getirecek." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Tüfenkci: 'İhracattaki Artış, Üretimimizdeki Artışları da Beraberinde Getirecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement