Bakan Yazıcı, tablet dağıtım törenine katıldı - - Son Dakika
Güncel

Bakan Yazıcı, tablet dağıtım törenine katıldı -

Bakan Yazıcı, tablet dağıtım törenine katıldı -

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle Rize'de, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı törene bağlandı.

17.02.2014 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle Rize'de, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı törene bağlandı.

Fatih Projesi kapsamında Rize Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tablet dağıtım töreni düzenlendi. Gümçrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır ve AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ile Nusret Bayraktar'ın da katıldığı törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle Ankara'daki törenden bağlandı.

Başbakan Erdoğan'ın, "Gümrük ve Ticaret Bakanımızı, sayın milletvekillerimizi, sayın valimizi görüyorum. Ankara'dan tüm öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize selamlar, sevgiler gönderiyorum. Söz sizde, buyrun" sözleri üzerine Bakan Yazıcı, Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek, "Şükranlarımızı sunuyoruz. Gerçekten bu proje öğrenmenin, öğretmenin, bilgiye erişmenin miladı. Emeği geçen tüm bakan arkadaşlarımı tebrik ediyor, size de şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan da teşekkür ederek, "Çocuklarımızın ellerinde tabletlerini görüyorum. Bunlar bizim kızlarımız, bunlar bizim çocuklarımız. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Telekonferans bağlantısının sona ermesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Yazıcı, "Bizim inancımızda, felsefemizde hayat boyu öğrenme var. Öğrenmenin yaşı yok, zamanı da yok. 21. yüzyılda en önemli hedeflerden biri bilgiye ulaşmak ve bilgi üretmektir. Dolayısıyla gençlerimiz günün teknolojik koşullarını kullanmak suretiyle daha hızlı, daha kolay zaman tasarrufu sağlayarak bilgiye erişecekler. Bilgi üretme konusunda da daha donanımlı hale gelecekler" diye konuştu.

Fatih Projesi'nin önemli bir proje olduğunu dile getiren Bakan Yazıcı, şunları söyledi:

"Başbakanımız konuşmasında birkaç hususun altını çizdi. Elbette ki çocuklarımız, Fatih Projesi kapsamında teslim ettiğimiz bu aygıtların esiri olmayacak ama ona hükmedecekler. Ellerindeki imkanlarla bilgiye erişecekler, faydalanacaklar ama mutlaka kontrolün kendilerinde olması gerekiyor. Bu aletleri kullanırken yazmayı okumayı terk etmeyecekler. Aksi takdirde hiçbir şey ortada kalmaz. Yazmak, çizmek, okumak öğrenmenin apayrı bir yoludur. Bunları hep birlikte kullanacağız. Bunlar geleceğe yatırımdır. Bu konuda hükümet olarak çok iddialı ve başarılıyız. Okullarımızı her türlü imkanlarımız ölçüsünde daha donanımlı hale getiriyoruz."

Muhabir: Muhittin Sandıkçı, Asena Akçay

Yayınlayan: Murat Kaban

-tablet dağıtım töreni

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yazıcı, tablet dağıtım törenine katıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement