Bakan Zeybekci'nin Sesiyle 15 Temmuz Filmi - Son Dakika
Güncel

Bakan Zeybekci'nin Sesiyle 15 Temmuz Filmi

Bakan Zeybekci\'nin Sesiyle 15 Temmuz Filmi

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle kendi sesinden anma filmi hazırladı.

15.07.2017 19:14

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle kendi sesinden anma filmi hazırladı. Bir dakikalık filmin metnini de yazan Bakan Zeybekci, seslendirmeyi de kendisi yaptı.

Darbe girişiminin yıldönümünde çok sayıda film, belgesel ve tanıklık filmi hazırlanırken; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bir görsel hazırladı. Ertuğrul dizisinin müziğinin kullanıldığı bir dakikalık 'anma mesajı' filminin metnini de seslendirmesini de Zeybekci yaptı.

Zeybekci'nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan filmde darbe girişimini öğrendikten sonra yanında oğlu Atilla Zeybekci ile hızla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne doğru giden ve Meclis'e ulaşmaya çalışan Zeybekci'nin görüntüleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet eden çağrısı, darbe gecesinde sokağa çıkan, direnen halktan görüntülere yer verildi.

Anma filminde Bakan Zeybekci, kendi sesiyle şu ifadeleri kullanıyor:

"O gün bu millet dünya demokrasi tarihine geçecek demokrasi zaferi yazdı. Sivil Türk demokrasi devrimini yazdı. Bu milletin önünde saygıyla eğiliyoruz. Mavi ceketli sağa doğru yönelen, oğlum. Biz meclise doğru gidiyoruz. Ateşi yedikten sonra çöküyoruz, sonra duvardan öbür tarafa atlıyoruz. Genelkurmay çatısından ateş ediliyoruz burada. Oradaki polis kardeşlerimiz, helikoptere direniyordu. Ellerindeki o hafif makineli tüfeklerle, tabancalarıyla. O gün tankın üstüne yürüyenler, o gün Boğaz Köprüsü'nde ateş edilirken, elinde bayrakla dimdik duranlar, bu mücadelenin içinde olan bütün kardeşlerimin ben alnından öpüyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum."

- Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Zeybekci'nin Sesiyle 15 Temmuz Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement