Balyoz Davasındaki Tahliyeler - Son Dakika
Yerel

Balyoz Davasındaki Tahliyeler

Cezaevinden tahliye edilen emekli Albay Sarı, Marmaris'te 91'incisi gerçekleştirilen "Sessiz Çığlık" eylemine katıldı.

21.06.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından tahliye olan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı, "Bu vicdansızlar bir gün bizleri yargılayan mahkemelerin karşısına çıkacak ve bunun diyetini ödeyecekler" dedi.

Tahliye edildikten sonra Marmaris'e gelen Sarı, Vardiya Bizde Platformu tarafından Atatürk Meydanı'nda 91. kez düzenlenen "Sessiz Çığlık" eylemine katıldı. Katılımcıları selamlayarak verdikleri destek için teşekkür eden Sarı, cezaevinde her zaman dik durduklarını söyledi.

Yaşanan süreçte en çok eşleri ve çocuklarının sıkıntı çektiğini belirten Sarı, şöyle konuştu:

" Babalar Günü'nü çocuklarımız, babaları olmadan geçirdi. Bayramları saymıyorum bile. Çocuklarımız o yollarda helak oldu. Bunun hesabını kim verecek? Çocuklarımızı küçük yaşta evimizin babası yaptılar. O ufacık çocuklar birer ağabey oldular. Söylediklerine biz bile inanamıyoruz. Hangi vicdana sığacak bunlar?"

Davalar sürecinde yaşamını yitirenleri de hatırlatan Sarı, yaşananların sorumlularının dışarıda olduğunu kaydetti. Sarı, "Bu vicdansızlar bir gün bizleri yargılayan mahkemelerin karşısına çıkacak ve bunun diyetini ödeyecekler. Biz zaten cezaevi duvarlarını yıkacağımızı biliyorduk. Ettiğimiz yeminlere, içtiğimiz antlara cezaevi duvarlarının dar geleceğine inanıyorduk" dedi.

Bir çok kamu görevlisini mahkemeye verdiklerini ancak haklarında, "Kovuşturmaya yer yoktur" kararı çıktığını anlatan Sarı, "Bu kararlara imza atan hakimlere soruyorum:  Vicdanınız nerede?" diye sordu.

Sarı, Anayasa Mahkemesi'nin dijital verilerle ilgili verdiği kararı, İzmir'deki Ağır Ceza Mahkemesi'nin de uygulayacağını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

Grup üyeleri, saygı duruşunun ardından dağıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balyoz Davasındaki Tahliyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement