Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama

Tanık olarak dinlenilen eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Yalman: "Ben Balyoz Planı ilgili hiçbir istihbarat almadım. Hiçbir belge ve bilgiye sahip değilim. Bu konuyu basına intikal ettikten sonra öğrendim" "Ayrıca bu konuyla ilgili herhangi bir eylemim, bir girişimim, bir hareketin engellenmesi.

03.11.2014 17:15

Anayasa Mahkemesi'nin "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasının duruşmasında tanık olarak dinlenilen eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, "Ben Balyoz planı ilgili hiçbir istihbarat almadım. Hiçbir belge ve bilgiye sahip değilim. Bu konuyu basına intikal ettikten sonra öğrendim" dedi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, bir saat ara verilmesinin ardından devam eden duruşmada, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün tanık olarak dinlenilmesinin ardından, Yalman içeri alındı.

Kimlik tespiti yapılan Yalman'a, sanıkların isimlerinin tek tek okunacağı ve bu kişileri tanıyıp tanımadığının sorulacağı bildirildi.

Mahkeme heyeti başkanı Özlem Karaçam, sanıklara isnat edilen suçu hatırlattığı Yalman'ı, bildiklerini dosdoğru söylemesi uyarısında bulunarak yemin ettirdi.

Yemin etmesinin ardından Karaçam'ın "İddia edilen hareket planları hakkında bilginize başvuracağız. Bu planlar hakkında ne biliyorsunuz? şeklinde yönelttiği soruya Yalman, "Sayın başkanım öncelikle bana tanıklık yapma fırsatı veren Anayasa Mahkemesine ve değerli heyetinize şükranlarımı sunarım" dedi.

"Balyoz Planı ilgili hiçbir istihbarat almadım"

Yalman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu davayla ilgili, yani Balyoz davasıyla ilgili olarak size söyleyebileceğim hususlar, ben Balyoz Planı ilgili hiçbir istihbarat almadım. Hiç belge ve bilgiye sahip değilim. Bu konuyu basına intikal ettikten sonra öğrendim. Ayrıca bu konuyla ilgili herhangi bir eylemim, bir girişimim, bir hareketin engellenmesi hususunda bir girişimim olmamıştır."

Karaçam'ın, "Balyoz Planı dışında, 'Oraj', 'Sakal', 'Çarşaf' ve 'Suga' planlarını duydunuz mu?" şeklinde soru yönelttiği Yalman, "Hayır duymadım" yanıtını verdi.

Üye hakimlerden birinin 4 Kasım 2013 tarihinde Vatan gazetesine demeç verip vermediğini sorduğu Yalman, Vatan gazetesine hiçbir demeç vermediğini söyledi.

Cumhuriyet Savcısının "5-7 Mart 2013 tarihinde yapıldığı söylenen seminer sonrasında seminerde yapılan faaliyetlere ilişkin rapor size geliyor muydu? şeklindeki sorusu üzerine Yalman, "Hayır bana intikal etmedi" dedi.

Yalman, savcının, "Bu bilgiler 1. Ordu Komutanlığı kapsamında mı arşivleniyor?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"1. Ordu Komutanlığında da olabilir, Kara Kuvvetleri Komutanlığında da olabilir ama bana gelmedi. Seminerden haberdarım. Ancak katılamadım. Çünkü o dönemde siyasi ve askeri yoğunluk vardı. Seminerin yapılması emrini ben verdim ancak katılamadım."

Seminere ilişkin ses kayıtlarını kimden ve ne zaman öğrendiğinin sorulması üzerine ise Yalman, basından öğrendiğini söyledi.

Sanıklara, tanık Yalman'a soruları olup olmadığını soran mahkeme heyeti başkanı Karaçam, sanıkların hiçbirinin soru sormaması üzerine, duruşmada sanıklara tanık beyanları ve yeni oluşturulan bilirkişi listesine itirazları olup olmadığını sordu.

Duruşma, sanıkların bu soruya cevaplarıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı' Davasında Yeniden Yargılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement