Bartın Amasra'da Termik Santral İçin Zeytin Ağaçlarının Sökülmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Bartın Amasra'da Termik Santral İçin Zeytin Ağaçlarının Sökülmesine Tepki

Bartın'ın Amasra ilçesinde yapılması düşünülen termik santral için şirketin satın aldığı zeytin bahçesindeki ağaçları sökmesine, Bartın Platformu üyeleri ve köyde yaşayanlar tepki gösterdi.

28.12.2017 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesinde yapılması düşünülen termik santral için şirketin satın aldığı zeytin bahçesindeki ağaçları sökmesine, Bartın Platformu üyeleri ve köyde yaşayanlar tepki gösterdi.

Amasra Tarlaağzı köyünde özel bir şirket tarafından kurulması düşünülen termik santral için 10 ay önce Gömü ile Tarlaağzı köyleri arasında bulunan 7 dönümlük zeytinlik bahçesi satın alındı. 139 zeytin ağacı önceki gün başka yere dikilmek üzere söküldü. Bugün sabah saatlerinde köyde bulunan vatandaşlar ve Bartın Platformu üyeleri, zeytinlik bahçesine giderek, basın açıklaması yaptı. Eyleme Gömü Köyü Muhtarı Mehmet Bıldırcın ve Tarlaağzı Köyü Muhtarı Şakir Karabacak da katıldı. Basın açıklaması sırasında karşı tarafta bulunan şirket yetkilileri de toplandı. Zeytin bahçesinin önünde gözyaşlarına boğulan köyde yaşayan 63 yaşındaki Zeliha Atav, Bu köyü nasıl sattığınız, biz şehirlerde mi sürüneceğiz. Burayı satanlar şehirlerde sürünsün inşallah. Bu şirket çoluğumuzu çoğumuzu işe aldı. Yerlerinizi vermezseniz çocuklarını işten çıkartırız diye bizi tehdit etti. Buraya santral kuracağım demedi, bizi kandırdı. Biz şimdi nereye gideceğiz. Biz ne yapacağız. Biz sürüneceğiz. Onlarda sürünsün. Bizi perişan ettiler. Bütün ormanları yıktılar yaktılar. Şirket bize siz lazım değilsiniz. Sizin yeriniz lazım diyor. Biz termik santral istemiyoruz dedi.

Bartın Platformu adına basın açıklaması yapana Prof. Dr. Erdoğan Atmış, Yapılmak istenen Hema Termik Santrali'ne ait ÇED başvurusu, seçilen yerin yanlış olduğu gerekçesiyle daha önce 5 kez iptal edilmiştir. Buna rağmen tekrar yapılan başvuru 2016 yılı ekim ayında usulsüz bir şekilde olumlu sonuçlandırılmıştır. Bu ÇED raporunda termik santralin yöre ekonomisi, çevre ve insan sağlığı üzerinde yapacağı olumsuz etkiler ya göz arda edilmiş, ya da bu etkilerin termikçi şirket tarafından giderileceği beyan edilmiştir. Hattat Holding'in termik santralin önünde engel olarak görülen 139 zeytin ağacını katletmek için başvurduğu bu usulsüz yöntemler, termik santral inşa ve işletme sürecinde gerçekleştireceği diğer usulsüzlüklerin göstergesidir. Yarın yöre ekonomisi, çevre ve insan sağlığı üzerinde oluşacak zararlara izin vermemek için, yörenin geleceği Hattat Holding'in ellerine bırakılmamalıdır diye konuştu.

Bartın Amasra\'da Termik Santral İçin Zeytin Ağaçlarının Sökülmesine Tepki
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın Amasra'da Termik Santral İçin Zeytin Ağaçlarının Sökülmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement