Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa\'da

Arınç: "Başbakanımızı lekelemeye çalışanları, yalan yanlış haksızlık yapanları Allah ıslah etsin.

21.03.2014 17:02

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Başbakanımızı lekelemeye çalışanları, yalan yanlış haksızlık yapanları Allah ıslah etsin. Yaptıkları yanlıştır. Bu kadar iş yapan bir insan yolsuzluk yapmaz" dedi.

Saruhanlı ilçesine bağlı İshakçelebi kasabasını ziyaret eden Arınç,  köy kahvesinde yaptığı konuşmada yerel seçimlerin çok yaklaştığını, AK Parti'nin iktidar partisi olarak bütün gücüyle çalıştığını belirtti.

Türkiye'nin birçok ilinde seçim çalışması yaptığına işaret eden Arınç, çok değerli başkan adaylarıyla yola çıktıklarını ifade etti.

AK Parti'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi ve Saruhanlı Belediye Başkan adayı Hüseyin Yaralı'nın el ele çalışacağını kaydeden Arınç, "Saruhanlı'da 2 dönemdir Hüseyin Yaralı arkadaşımız belediye başkanı, inşallah 3. döneme gidiyor. Birinci dönemi çıraklıktı, ikinci dönemi kalfalık, inşallah üçüncü dönemi ustalık olacak" dedi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3 dönemden sonrası yok. Biz Melih Gökçek'e bile dedik 'yeter artık kardeşim, en fazla 3 dönem. Milletvekiline 3 dönem şartını getirdik de senin ne farkın var, sen de 3 dönem olacaksın'. O da 'Benim daha AK Parti'de 3. dönemim' dedi. 2 dönem de daha öncesi var. Yeter. Demirel gibi, doğduk vardı, 60 yaşına geldik hala var. Babamızı seviyoruz ama yerinde dursun. Tekrar başbakan olmaya kalkmasın. Son dönem için de Hüseyin Yaralı Saruhanlı'yı uçursun."

"Bu hükümet başarılı olmasaydı..."

Hükümetin turizmden sağlığa, ulaşımdan eğitime güzel işler yaptığını söyleyen Arınç, "Hükümetimiz çok başarılı. Bu hükümet başarılı olmasaydı seçmenin yüzde 50'si oy vermezdi. Bu millet beğenmediği bir insana niye oy versin, 2 seçmenden birisi bize oy veriyor ya hu. Yarın seçime gitsek anketler neredeyse 10 kişiden 6'sı AK Parti'ye oy verecek. Başbakanımızı lekelemeye çalışanları, yalan yanlış haksızlık yapanları Allah ıslah etsin. Yaptıkları yanlıştır. Bu kadar iş yapan bir insan yolsuzluk yapmaz. Eskiden iş yapılmazdı, yolsuzluk yapılırdı. Neden yapmıyorsun dediğinizde 'Para yok' derlerdi. Para cebine, çevresine akardı. Eskiden siyasetçilerin benim aile fotoğrafım dediği fotoğrafın içinde bu milleti soyanlar vardı. Ama şimdi çok şükür hazinemizde para var. Milletimizden aldıklarımızı Allah bereketlendiriyor" diye konuştu.

Hükümetin ulaşım ve ekonomi alanındaki çalışmalarını da anlatan Arınç, şöyle devam etti:

"2000-2001 krizlerinde Türkiye birkaç gecede fakirleşmişti. Şimdi ne kadar büyük darbe gelirse gelsin sağlamız. O kadar güçlü ekonomi kurduk ki günde  5 milyar dolar döviz bozdurabiliyoruz, doları düşürmek için. Hazinemizde hala para var. 25 milyar dolarla aldık, bu kadar yatırım yaptık, şimdi hazinemizdeki dövizimiz 80 milyar dolar."

"Başbakanınıza güvenin" çağrısı yapan Bülent Arınç, "Bu iftiralar 30 Mart akşamı biter. Herkes şimdi elinden gelen kötülüğü yapmaya çalışıyor. Kapı kapı dolaşanlar varmış bunlara oy vermeyin diye. Yalvaranlar, iftira atanlar ve yine yılanlara kananlar varmış. Onlara da bir şey demiyoruz. Allah ıslah etsin. Onlara deyin ki ben bu yolları, barajları görüyorum, ben bunlarda insan, çocuk sevgisi görüyorum" ifadelerini kullandı.

Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yolsuzluğa göz yumanın, biz beddua etmeyelim. Hiç kimse göz yummaz. Hiçbirimiz göz yummayız. Milletin cebine el uzatan, yolsuzluk yapan bir insana hiçbirimiz arka çıkmayız. Onların hesabı yargıda görülür. Sırtımızda taşımayız atarız onları. 'Git hesabını ver aklan ondan sonra gel' deriz. Muhalefetin yaptığı şov gibi de yapmayız. Soruşturma önergesini veririz, meclis soruşturur, ondan sonra çıkacak neticeyi de mahkemeden hepimiz bekleyiz.

Sadece birkaç aydır çıkarılan bu montajlar, bu iftiralar sizin gönlünüzü hiçbir zaman değiştirmesin. Biz alnımız açık, başımız dik milletimize verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde hem belediyeleri kazanalım hem başbakanımıza destek verelim ki bu kuyuları kazanlar, kendi kazdıkları kuyularda ya hakikati bulsunlar ya da defolup gitsinler."

Bülent Arınç, köy kahvehanesindeki konuşmasının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve İshakbeyli'den ayrıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement