Başçavuş Dağdaş'ın Şehit Olduğunun Duyurulması - Son Dakika
Güncel

Başçavuş Dağdaş'ın Şehit Olduğunun Duyurulması

Muğla Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Kara Harp Okulu Bando Komutanlığında görevli Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında şehit düştüğünün belirlenmesi üzerine, Muğla'da yaşayan ailesini ziyaret etti.

15.12.2016 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Kara Harp Okulu Bando Komutanlığında görevli Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında şehit düştüğünün belirlenmesi üzerine, Muğla'da yaşayan ailesini ziyaret etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan duyurunun ardından, Muğla Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Muğla Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Erkan Manavoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hüseyin Erkek, Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın Muğla'da yaşayan ailesine ziyarette bulundu.

Anne Bilsen Dağdaş, ilk başta yanlışlar olduğunu, hiçbir zaman devlete olan inancını yitirmediğini, sonunda oğlunun hakkının verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Oğlunun vatanını, milletini seven biri olduğunu belirten Dağdaş, "Acımızı hiçbir şey hafifletemez. Oğlum, Genelkurmay önünde paşasını, vatanını, Cumhurbaşkanını kurtarmak için mücadele etti. Bundan dolayı onur ve gurur duyuyorum. 10 tane daha çocuğum olsa bu vatan uğruna bu çocuklarımı da feda ederim. Bunu samimiyetimle söylüyorum." dedi.

Şehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacağını vurgulayan Dağdaş, şöyle konuştu:

"Bu vatan bizim. Benim çocuğum nasıl gitti orada gururu ile onuru ile paşası için savaştıysa ben 10 tane daha çocuğum olsa o çocuklarımı oraya yine gönderirim. O gece orada ben kendim olsaydım ben de duramazdım ben de çocuğumla beraber giderdim. Kaderi buraya kadarmış çocuğumun. Rabbim benden daha çok seviyormuş demek ki yanına şehit olarak aldı. Şehitlik mertebesi herkese nasip olmaz, benim çocuğuma nasip oldu."

"Oğlum, şehit arkadaşlarının yanına defnedilsin"

Dağdaş, devletten maddi hiçbir beklentisinin olmadığını da vurguladı. Sadece manevi destek beklediğini dile getiren Dağdaş, "Benim çocuğumun onuru, gururu geri verildi. Bu beni çok sevindirdi. 15 yıllık manevi hakkı boşa gitmedi. Helal olsun ki ona gitti o gece orada şehit oldu. Benim manevi olarak tek beklentim var: Ailemiz, oğlumun şehit arkadaşlarının yanına defnedilmesini istiyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başçavuş Dağdaş'ın Şehit Olduğunun Duyurulması - Son Dakika


Advertisement