Başkan Başsoy, Mahalle Programlarına Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Başkan Başsoy, Mahalle Programlarına Devam Ediyor

Başkan Başsoy, Mahalle Programlarına Devam Ediyor

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, mahalle programlarına devam ediyor.

14.08.2018 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, mahalle programlarına devam ediyor.

Yeni Mahalle Mahallesi Sakinleriyle buluşan Cemalettin Basşoy belediye olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başsoy, "30 mart 2014'den bu tarafa hemen hemen 4,5 yılı geride bıraktık. Gecemiz gündüzümüz Erzincan İçin geçiyor fakat şunu istedik yaz gecelerimiz boş geçmesin biliyoruz bazı aileler var ki evinden ancak parka gelebiliyor bazı aileler var ki evinden ayda yılda bir kere Ekşisu'ya gidiyor. Tiyatro, sinema, mehter, Hacivat karagöz gibi kültürel faaliyetlerle ilgilenemiyorlar. Çocuklarımız belki kültürümüzü tanımıyorlar bilmiyorlar. Bizde Erzincan Belediyesi olarak sadece yol yapmak, kaldırım yapmak, park yapmakla kalmadık Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüze bir görev verdik, dedik ki kültürümüzü, örfümüzü adetimizi yaşatmak için gece gündüz çalışacaksınız. Bugün burada sizle bir çok sunum yapılacak. Hem eğleneceksiniz hem dinleneceksiniz hem de geçmişle gelecek arasında bir köprü kuracağız. Çocuklarımıza kültürümüzü aktaracağız inançlarımızı aktaracağız törelerimizi aktaracağız ki çocuklarımız bunları unutmasın.

Muhtarımız Öktem İlhan tevazu sahibi, diyor ki "Başkanım benim mahallemde hiçbir noksan yoktur." Aslında ufak tefek noksanlıklar var gözümüzden kaçmıyor. Bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapacağız her şey Erzincan için. Biz 4,5 yılda Yeni Mahalleye ne yaptık şöyle bir bakalım. Yeni mahallede 5 km asfalt, 10 km kaldırım Yapıldı. 280 adet çöp konteyneri dağıtıldı. Can suyu projesi kapsamında 9500 metre içme suyu hattı yenilendi 300 adet içme suyu bağlantısı yapıldı. Bugün buraya vaat ettiğimiz projeleri vaat ettiğimiz sözleri yerine getirmenin onuruyla mutluluğuyla geldik."dedi ve Erzincan genelinde yapılan ve yapım aşamasında olan projelerle ilgili vatandaşa bilgi verdi.

Program, Mehteran, Halk oyunları, İlizyonist Gösterisi, Hacivat karagöz gölge oyunu ve çekilişle hediye dağıtılarak sona erdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Başsoy, Mahalle Programlarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement