Başkan Keskin: "Yasin Börü De, Berkin Elvan da Bizim" - Son Dakika
Güncel

Başkan Keskin: "Yasin Börü De, Berkin Elvan da Bizim"

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, gençlerin geleceğinden herkesin sorumlu olduğunu belirterek, “Bugün rahmetli Yasin Börü’nün mahkemesinin görüleceğinin bir gün. Yasin Börü de bizim, Berkin Elvan da bizim. Bu coğrafyada yaşayan hatta bu dünyada yaşayan bütün gençlerin sorumluluğu hepimizin omzundadır" dedi.

07.01.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, gençlerin geleceğinden herkesin sorumlu olduğunu belirterek, "Bugün rahmetli Yasin Börü'nün mahkemesinin görüleceğinin bir gün. Yasin Börü de bizim, Berkin Elvan da bizim. Bu coğrafyada yaşayan hatta bu dünyada yaşayan bütün gençlerin sorumluluğu hepimizin omzundadır" dedi.

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen çalıştayda gençlerin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. 2016 yılını gençlik yılı olarak ilan eden Sultanbeyli Belediyesi, ilçede sivil toplum örgütleri ile birlikte gençlerin sorunlarına eğilecek çalıştay programını başlattı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen çalıştayın moderatörlüğü Yusuf Özkan Özburun tarafından gerçekleştirildi. Çalıştay programı boyunca ilçede yaşayan gençlerin sorunları ele alınarak söz konusu sorunların çözüm yöntemleri tartışıldı.

"YASİN BÖRÜ DE, BERKİN ELVAN DA BİZİM"

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin burada yaptığı konuşmada, çalıştay programının gençler için önemine dikkat çekti. Keskin, "Gençlik Çalıştayı'nda Sultanbeyli'de bulunan, görev yapan STK'larımızın temsilcileri ile başta Kaymakamımız olmak üzere kamu kurum yöneticileriyle bir araya gelip yaptığımız çalışmaları değerlendirmek ve bu çalışmalar üzerine yeni projeler üretmek maksadıyla bir aradayız" şeklinde konuştu.

Keskin, gençlerin geleceğinden sorumlu olduklarını belirterek, "Bugün rahmetli Yasin Börü'nün mahkemesinin görüleceğinin bir gün. Yasin Börü de bizim Berkin Elvan da bizim. 'Ben de Varım' projesinde geçen ifade etmiştim. Bu coğrafyada yaşayan hatta bu dünyada yaşayan bütün gençlerin sorumluluğu hepimizin omzundadır. Bizim dinimiz bunu emrediyor. Misyonumuz da bu şekilde" diye konuştu.

Başkan Keskin, belediye olarak sivil toplum örgütleri ile birlikte işbirliği içinde çalışmalarının önemini vurgulayarak, "Başta Kaymakamlığımız olmak üzere kamu kurumlarımızda çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Tüm STK'larımızla, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü'müz ile varana kadar hepsiyle güzel bir işbirliğimiz var. O gençler sizin kuruluşlarımıza geldikleri zaman o gençleri tam olarak kazanmış oluyoruz. Bunun altını özellikle çiziyorum. Sultanbeyli'de birlikte bu çalışmaları yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Çalıştaya katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Temurci, "Biz, ilk emri oku olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Böyle bir medeniyeti en güzel tanımlayacak şey de, bizim medeniyetimizin adı ilim ve bilim medeniyetidir. Dolayısıyla biz bu ülkede köprüler, barajlar, yollar yaptık. Hamd olsun yapmadığımız bir şey kalmadı ve yapmaya devam ediyoruz. Bizim siyasal geçmişimiz sadece Osmanlı ile başlamıyor. Yani Hz. Peygambere indiğimizde kendi yatağını Hz. Ali'ye, bir gence emanet edip hicret eden bir peygamberin ümmetiyiz. Dolayısıyla o dönemde Hz. Peygambere ve onun etrafına baktığımızda neredeyse 50-55 yaşın üzerinde kimseyi bulamazsınız, hep gençler vardır ve her gittiğimiz yerde o gençler bizim hep öncümüz olsun isteriz" dedi.

Selim Temurci, çalıştayın gençlerle ilgili yapılacak çalışmalara katkı sunacağını belirterek, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'e teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Keskin: 'Yasin Börü De, Berkin Elvan da Bizim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement