Başkentliler Taze Sıkılmış Meyve Sularını Sevdi - Son Dakika
Güncel

Başkentliler Taze Sıkılmış Meyve Sularını Sevdi

Başkent'te, İnsan Sağlığına Son Derece Faydalı Taze Meyve Suyu Tüketiminde Bu Yıl Da En Çok Portakalı Tercih Etti.

29.09.2010 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BELSO Şirketi tarafından 11 ayrı minibüsten yapılan meyve suyu satışları verilerine göre Başkentliler, geçen yıl 348 bin litre portakal suyu tüketirken, bu yıl ise ilk 8 ayda yaklaşık 255 bin litre portakal suyu tükettiler.

Vatandaşların gezerken, parklarda dinlenirken, işyerlerinde öğle molasında Ankara'nın en merkezi yerlerinde konuşlanmış 11 ayrı satış minibüsünden rahatça aldıkları meyve suları, insan sağlığı açısından da oldukça yararlı. Son yıllarda, ellerinde görmeye alışık olduğumuz meyve sularını Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi BELSO Şirketi'nin satış minibüslerinden kolaylıkla temin edebiliyorlar. Gözlerinin önünde taze sıkılan, hem tadıyla hem de kokusuyla beğendiğimiz bu içecekler arasında Başkentlilerin en çok portakal suyuna ilgi gösterdiği belirlendi.

Geçtiğimiz yılın meyve suyu satış rakamlarına göre Başkentlilerin 348 bin litre portakal suyu tükettiğini, bu yıl ise sadece ilk 8 ayda bile yaklaşık olarak 255 bin litre tükettiklerini kaydeden BELSO Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Kaplan, "Başkentliler en çok portakal suyunu tercih ediyor ama yıllar içerisinde nar, greyfurt, limonata, havuç, vişne, kuşburnu sularını da Başkentlilere sevdirdik" dedi.

-"KIZILCIK SUYU DA GELİYOR"

Ankaralılara bir de müjde veren Tuncer Kaplan, uzun süredir hazırlık yapılan "Kızılcık Suyu"nun da çok yakında satışa sunulacağını, vatandaşların böbrek taşını engelleyen ve uyku problemlerine çözüm getiren vitamin deposu Kızılcık Suyu'nu da çok beğeneceklerine emin olduklarını açıkladı.

Kızılay, Maltepe, Sıhhiye, Ulus gibi merkezi bölgelerde yıllardır vatandaşların taze sıkılmış meyve suyu ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Kaplan, halen geçen yılın fiyatlarıyla 250 santilitrelik şişelerdeki portakal sularını 125 kuruştan sattıklarını belirtti. Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Kaplan, günlük tüketim amaçlandığı için her sabah BELSO tesislerinde gıda ve ziraat mühendislerinin denetiminde meyvelerin el değmeden yıkandığını kaydetti.

BELSO adına Tarım Bakanlığı'ndan 'Üretim İzin Belgesi' aldıklarını da hatırlatan Kaplan, normalde tüm pastane ve büfe tarzı yerlerde bu belge olmadan meyve suyu üretilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, hijyenik koşullarda ve taze üretilen meyve suları tüketmeleri konusunda Başkentlilere çağrıda bulundu.

-"BÜYÜKŞEHİR SAĞLIK DAĞITIYOR"

Başkent'in merkezi yerlerinde satışa sunulan taze sıkılmış meyve sularını her zaman tercih ettiğini belirten Pınar Sezer, "Kızılay'da memur olarak çalışıyorum. Bu hizmetiyle Büyükşehir Belediyesi sadece meyve suyu değil adeta sağlık dağıtıyor. Hem katkısız doğal vitamin alıyor hem de bunu uygun fiyata alıyoruz. Çok başarılı bir hizmet" dedi.

Her gün Milli Müdafa Caddesi'ndeki BELSO minibüsünden portakal suyu içtiğini söyleyen Mehmet Ekmekçi ise, kola gibi zararlı içeceklerin yerine her zaman doğal ve katkısız taze sıkılmış meyve suyunu seçtiğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkentliler Taze Sıkılmış Meyve Sularını Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement