Başkentte Artvinlilerin İmece Şenliği - Son Dakika
Yerel

Başkentte Artvinlilerin İmece Şenliği

Ankara'nın Çankaya İlçesinde İnşasına Devam Edilen "Artvin Evi"Nin Tamamlanabilmesi İçin Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı'nca "İmece Şenliği" Düzenlendi.

20.02.2011 16:03

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşasına devam edilen "Artvin Evi"nin tamamlanabilmesi için Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı'nca "İmece Şenliği" düzenlendi.

Akpınar Mahallesi'ndeki Artvin Evi'nde düzenlenen şenliğe, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu'nun yanı sıra Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Yemlihalıoğlu, burada, Artvin Evi için yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Artvinlilerin hayırsever olduklarını dile getiren Yemlihalıoğlu, inşası devam eden bina için de hayırseverlerin yardımlarını esirgemeyeceğini söyledi.

Yemlihalıoğlu, Artvinli işadamlarının gerek memleketlerinde gerek İstanbul'da gerekse Ankara'da önemli yatırımlar yaptıklarına dikkati çekerek,

"Devlet, sosyal devlet olma anlayışıyla her yere ulaşmaya çalışıyor ancak tabii ki bu çok mümkün değil. Onun için böyle güzel vakıflarımızın yaptıkları yatırımlarla çok mutlu oluyoruz. Artvin Evi'nin de hayırseverlerin de desteğiyle bir an önce bitirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün de Artvin Evi'nin yapımı için çalışan Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı'na herkesin destek vermesini istedi.

Çok sayıda dernek kurulmasının kimseye bir faydası olmayacağını savunan Özgün, mevcut dernek ve vakıfların ayağa kaldırılmasının daha yararlı olacağını ifade etti.

Artvin'i "turizm ve eğitim şehri" yapmak istediklerini vurgulayan Özgün,

"Her yıl yanınıza dostlarınızı da alarak Artvin'e gelmelisiniz. Ben buna 'Hasret turizmi' diyorum. Hasret turizmini canlandırmalıyız" dedi.

-"HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEMİZE SADECE BİR ADIM KALDI"-

Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanı Nuri Kemal Demirel ise Artvinlilerin Ankara'da 1950'li yıllarda örgütlenmeye başladığını, Artvin Evi'nin de o yıllardan bu yana gelen bir hayal olduğunu söyledi.

"Hayali gerçeğe dönüştürmemize sadece bir adım kaldı" diyen Demirel, 2008 yılında temeli atılan Artvin Evi'nin bitirilmesi için çok küçük şeyler kaldığını ifade etti.

İnşaatın tamamlanabilmesi için desteğe ihtiyaçları olduklarını aktaran Demirel, şöyle konuştu:

"2009 ve 2010 yılları projenin kaba inşaatıyla geçti. Bu zamanlarda bize çok büyük destek veren Çankaya Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Artvin Evi hepimizin ortak malıdır. Başta buralara gelmemizde çok büyük katkısı olan Artvinli iş adamı İsmet Acar olmak üzere tüm hayırseverlere katkılarından dolayı minnettarız. Yoğun bir çalışmayla burayı bir noktaya kadar getirdik, ancak son bir adımımız kaldı. Geri kalan işler için desteğinizi esirgemeyeceğinize eminim."

- ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Artvinlilerin İmece Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement