Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Başkentte Kültür Sanat

Angelo Savelli'nin yazıp yönettiği "Figaro" adlı oyun 18 Ekim'de tiyatroseverlerle buluşacak.

13.10.2011 11:00

Angelo Savelli'nin yazıp yönettiği "Figaro" adlı oyun 18 Ekim'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Ankara Devlet Tiyatrosunun yeni oyununun dekor ve kostüm tasarımı Ceren Karahan'ın imzasını taşıyor. Işık düzenini Zeynel Işık'ın yaptığı yapıtın müzik direktörü Can Atilla. Şivan Binici, Tolga Tecer, Erdinç Doğan, Orkide Çivicioğlu, Aylin Atilla Konak, Aylin Levent, Deniz Yılmaz ve Burak Talı'nın rol aldığı oyun, Fransız Devrimi'nden 10 yıl sonra başarısız bir devrimin yaşandığı Napoli'de geçiyor.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, 2011-2012 sanat sezonuna 15 Ekim'de "Başlangıç" adlı yapıtla "merhaba" diyecek. Ralf Rossa'nın "Bahar Ayini" ve Ricardo Fernando'nun "Bolero" adlı iki koreografisinden oluşan eser, iki farklı temayı aynı yapıtta biraraya getiriyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 11 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 2 eserle izleyici karşısına çıkacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası yarın ve 15 Ekim'de Rus piyano ekolünün önemli temsilcilerinden Boris Berezovsky'ye eşlik edecek. Orkestrayı Bujor Hoinic'in yöneteceği konserde, Beethoven'ın 1. piyano konçertosu ile Şostakoviç'in 2. piyano konçertosu seslendirilecek.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Büyük Tiyatro: Firdevs Aylin Tez'in yazdığı, Mehmet Ege'nin yönettiği "Bir Tayyare Serüveni" yarın, 16 ve 18 Ekim'de sahne alacak. Dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostümleri Sevgi Türkay'a, ışığı Yakup Çartık'a ait eserin müziği Can Atilla imzasını taşıyor.

Oyunda, Nermin Uğur, Hülya Dizmen Yücel, İsmet Numanoğlu, Bülent Türkmen, Teoman Gülen, Fuat Çiyiltepe, Ulaş Ersoy, Mehmet Ali Toklu, Mert Egemen, Cengiz Korucu, Abdullah İndir, Nihal Tercan ve Caner Gezener başlıca rolleri paylaşıyor.

Şinasi Sahnesi: Tennessee Williams'ın yazdığı, Can Yücel'in çevirdiği, Jason Hale'nin yönettiği "Sırça Kümes" hafta boyunca izlenebilecek. Büyük buhran döneminde Amerika'da geçen oyunda, 1937'de St. Lois'de yaşayan parçalanmış bir ailenin yoksulluğa karşı verdiği hayatta kalma çabası anlatılıyor. Dekoru İnci Kangal, ışığı Yakup Çartık'a ait oyunda Meltem Keskin Bayur, Orhan Özyiğit, İrfan Kılınç, Gülin Ersoy rol alıyor.

Küçük Tiyatro: "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" adlı eser, yarın, 15 ve 16 Ekim'de sahnelenecek. Haldun Taner'in yazdığı, Semih Sergen'in yönettiği oyunun dekor tasarımı Nurettin Özkönü, kostümü Esra Selah, ışığı Burhanettin Yazar, müziği Kemal Günüç'e ait.

Eserde, Semih Sergen, Tunç Yıldırım, Faruk Günuğur, Eren Oray, Ümit Hasret Aslan, Şirin Ergüven, Cengiz Aydoğan başlıca rolleri paylaşıyor. Eser, Fransız yazarı Moliere'in "George Dandin" adlı ünlü eserini prova eden Tomas Fasülyeciyan Tiyatro Grubunun çektikleri sıkıntılar yüzünden İstanbul'dan Bursa'da valilik yapan Ahmet Vefik Paşa'nın yanına sığınmasını ve bu sırada yaşanan trajikomik olayları işliyor.

Angelo Savelli'nin yazıp yönettiği "Figaro" adlı oyun 18 Ekim'de prömiyer yapacak. Ankara Devlet Tiyatrosunun yeni oyununun dekor ve kostüm tasarımı Ceren Karahan'ın imzasını taşıyor. Işık düzenini Zeynel Işık'ın gerçekleştirdiği yapıtın müzik direktörü Can Atilla. Şivan Binici, Tolga Tecer, Erdinç Doğan, Orkide Çivicioğlu, Aylin Atilla Konak, Aylin Levent, Deniz Yılmaz ve Burak Talı'nın rol aldığı oyun, Fransız Devrimi'nden 10 yıl sonra başarısız bir devrimin yaşandığı Napoli'de geçiyor. Eser, hafta boyunca izlenebilecek.

Akün Sahnesi: "Barış" adlı oyun, yarın ve 15 Ekim'de görülebilir. Aristophanes'in yazdığı oyunu Yücel Erten çevirdi, uyarladı. Erten'in yönettiği oyunda, Ali Fuat Davutoğlu, Zafer Güllü, Bilal Gürdere, Sabri Özmener, Murat Gökçer, Ahmet Burak Bacınoğlu, Mithat Erdemli rol alıyor. Eser, yeryüzündeki savaş ve yıkımlara artık katlanamayan bir köylünün gökler katına çıkmaya karar vermesini ve burada derin bir kuyuya hapsedilmiş olan Baştanrıça'yı kurtarmak üzere tüm insanlığı yardıma çağırmasını işliyor.

"Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan Onbir Tablo", 19 Ekim'den itibaren hafta boyunca seyirciyle birlikte olacak. Rüştü Asyalı'nın yönettiği eserin dekor ve kostüm tasarımı Hakan Dündar'ın, ışık düzeni Ersen Tunççekiç'in imzasını taşıyor. Yapıtta, Nazım Hikmet'in eserinden 11 bölümü Rüştü Asyalı ile Cem İdiz sunuyor.

Altındağ Tiyatrosu: Faruk Erem'in yazdığı, Mehmet Baydur'un oyunlaştırdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "Elma Hırsızları", hafta boyunca seyirciyle birlikte olacak. Faruk Erem'in "Bir Ceza Avukatının Anıları" adlı eserinden Mehmet Baydur tarafından oyunlaştırılan eser, hukuk ve yasaların adil olması zorunluluğunu farklı sosyal çevrelerden insanların yaşanmış gerçek hayat hikayeleriyle anlatıyor. Dekor tasarımı Kerem Çetinel'e, ışığı Kazım Öztürk'e ait eserin müziği Cem İdiz imzasını taşıyor. Eserde, Ahmet Türkoğlu, Oktay Dal, Edip Tümerkan, Levent Şenbay, Tolga Çiftçi, Çağrı Evren Turan başlıca rolleri paylaşıyor.

Stüdyo Sahne: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri", yarın ve 16 Ekim'de sahne alacak. Sylvie Luneau ile Roger Coggio'nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor. Eserde, 1960'lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal'ın iki farklı yorumla canlandırdığı Aksenti İvanoviç Poprişçin'i Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Eserin dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'in, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık'ın, müzik, ses ve efekt tasarımı da Tayfun Gültutan'ın imzasını taşıyor.

"Üç Yönetmen Üç Oyun" projesi kapsamında "Karıncalar", "Köroğlu'nun Meydana Çıkışı" ve "Bekleyiş", 18 Ekim'de görülebilecek.

Oda Tiyatrosu: 2009-2010 Sanat Kurumu "Övgüye Değer Oyun Yazarı Ödülü"nü alan Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Ünsal Coşar'ın yönettiği "Krem Karamel", yarın ve 15 Ekim'de izleyicinin karşısına çıkacak. Dekoru Hakan Dündar, ışığı Osman Uzgören, giysileri Funda Karasaç'a ait oyunda, Servet Pandur rol alıyor.

Nazlı Nihan Şenol'un yazdığı, Maral Üner'in yönettiği "Dönülmez Akşamın Ufkundayız", 18 Ekim'den itibaren hafta boyunca sahne alacak. Dekor ve kostüm tasarımını Gül Emre'nin üstlendiği yapıtın ışık tasarımı Burhanettin Yazar'ın imzasını taşıyor. Eserde Mehmet Ege ile Işıl Poyraz rol alıyor.

-Opera-bale-

Opera Sahnesi: Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, 2011-2012 sanat sezonuna 15 Ekim'de "Başlangıç" adlı yapıtla "merhaba" diyecek. Ralf Rossa'nın "Bahar Ayini" ve Ricardo Fernando'nun "Bolero" adlı iki koreografisinden oluşan eser, iki farklı temayı aynı yapıtta biraraya getiriyor.

Puccini'nin ölümsüz eseri "Tosca", 17 Ekim Pazartesi günü izlenebilir.

-Orkestra-

Bilkent Senfoni Orkestrası: Bilkent Senfoni Orkestrası yarın ve 15 Ekim'de Rus piyano ekolünün önemli temsilcilerinden Boris Berezovsky'ye eşlik edecek. Orkestrayı Bujor Hoinic'in yöneteceği konserde, Beethoven'ın 1. piyano konçertosu ile Şostakoviç'in 2. piyano konçertosu seslendirilecek.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement