Başkentte Yaşlı Çiftin, Sobadan Sızan Gazdan Zehirlenmesi - Son Dakika
Yerel

Başkentte Yaşlı Çiftin, Sobadan Sızan Gazdan Zehirlenmesi

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.Genel Müdürlüğü, Başkentte sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen yaşlı karı-kocanın yakınlarının, "başvuruya rağmen çiftin evine doğalgaz bağlanmadığı" iddiasında bulunduğunu belirterek, servis hattı bağlantısı için herhangi bir başvuru yapılmadığını bildirdi.

02.01.2012 14:06

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü, Başkentte sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen yaşlı karı-kocanın yakınlarının, "başvuruya rağmen çiftin evine doğalgaz bağlanmadığı" iddiasında bulunduğunu belirterek, servis hattı bağlantısı için herhangi bir başvuru yapılmadığını bildirdi.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğündan yapılan yazılı açıklamada, 30 Aralık 2011 tarihli "Başkentte Karbonmonoksit Zehirlenmesi/Yaşlı Çift, Sobadan Sızan Gazdan Zehirlenerek Öldü" başlıklı haberde, Keçiören'e bağlı Atapark Mahallesi 1294. Sokak 13 numaralı binada, sobadan sızan karbonmonoksit nedeniyle bir yaşlı çiftin hayatını kaybettiği belirtildiği ifade edildi.

Haberde, ölen çiftin yakınları tarafından, zehirlenmenin meydana geldiği binaya, başvuru yapılmasına rağmen uzun süredir doğalgaz bağlanmadığının ileri sürüldüğü kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kayıtlarımızda yapılan inceleme sonucu, müessif olayın meydana geldiği binadan Şirketimize doğalgaz servis hattı bağlantısı için herhangi bir başvuru yapılmadığı tespit edilmiştir.

Şirketimizden, doğalgaz servis hattı talepleri için erken başvuru yapılması yönünde uyarılarda bulunulmasına rağmen 1294. Sokak'tan başvuruların 11 Ekim 2011 tarihinde yapıldığı belirlenmiş, 13 numaralı bina da başvurusu olmamasına karşın, ihale kapsamına alınarak sıraya konulmuştur. Ancak 1 Kasım'da AYKOME'nin belirlediği kazı sezonunun sona ermesi nedeniyle hat çekme işlemleri yetiştirilememiştir.

Kazı yasağının sona erdiği 1 Mayıs'tan itibaren, söz konusu sokakta da çalışmalara başlanıp, binalara servis hattı çekilecektir.

Ancak karbonmonoksit zehirlenmelerinin sadece soba değil, doğalgaz kullanılan binalarda da meydana gelebileceği de unutulmamalıdır.

Şirketimiz tarafından daha önce de yazılı ve görsel medyada defalarca yer alan haberlerde, abone merkezlerimizden dağıtılan broşürlerde yapılan uyarılara rağmen, doğalgaz kullanılan binalarda da bilinçsiz kullanımlar nedeniyle üzücü karbonmonoksit zehirlenmeleri meydana gelebilmektedir.

Vatandaşlarımızın, özellikle lodoslu havalarda karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı daha dikkatli ve tedbirli davranmaları önem taşımaktadır."

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Yaşlı Çiftin, Sobadan Sızan Gazdan Zehirlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement