Başkonuş Yaylası, Saklı Cennet Kahramanmaraşı'ın Baş Köşesidir - Son Dakika
Ekonomi

Başkonuş Yaylası, Saklı Cennet Kahramanmaraşı'ın Baş Köşesidir

Kahramanmaraş'ın baş köşesi Başkonuş Yaylası, doğasıyla, sağlığa iyi gelen havasıyla ve farklı konseptiyle tüm Türkiye'yi özel olarak hazırlanmış evlerine davet ediyor.

20.02.2019 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkonuş Yaylası firma sahibi Serdar Erdoğan Yılmaz, " Kahramanmaraş, Akdeniz'in saklı cennetidir. Biz bu saklı cennetin baş köşesi Başkonuş Yaylası'yız. Biz bu noktada turizm yapmaya çalışıyoruz. Burada konaklama, günübirlik konaklama ayrıca kamp ve karavan kamp hizmetleri sunuyoruz.Önümüzdeki yıl çok daha farklı konseptlerle hizmet vermeye başlayacağız.Bu turizmi çok daha ileriye taşıyacağız." dedi.

"YAYLAMIZIN NEMLİ OKSİJENİ HASTALARA İYİ GELİYOR"

Firma sahibi Serdar Erdoğan Yılmaz, "Bölgemiz şu an ağırlıklı olarak günübirlik, haftalık ya da aylık olarak konaklama hizmeti vermekteyiz. Müşterilerimiz evlerinde şöminelerinin başında karlı günlerde sohbetleri ederek temiz havayı içlerine çekerek günlerini geçiriyor. Ayrıca Başkonuş Yaylası'nın sağlık turizmi açısından da çok büyük önemi var. Burada bağışıklık sistemini güçlendirici temiz havanın olduğunu düşünüyoruz. Köknar ve Sedir ağaçlarının nemli oksijeninin hastaları tedavi edici, bağışıklı sistemini güçlendirici etkisi oluyor." diye konuştu.

"KALİFİYE TURİZM ELEMANI YETİŞMİYOR"

Yılmaz, "Kahramanmaraş'ta yayla turizmini yapan tek firmayız. Bu alanda işi başlatan kuruluşuz ve rakibimiz yok. Bizim rakibimiz bu noktada Karadeniz yaylaları olabilir. Onlar da zaten zirve yapmış yerlerdir. Biz de onlardan aldığımız ilhamla Kahramanmaraş'ta turizmi geliştirmeyi istiyoruz. Hizmet sektörü çok zor bir sektör. Kalifiye turizm elemanı yetiştiren okullarımız yok. Bu noktada gereken adımları atarsak turizm sektörümüzün gelişmesi sağlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

"KAPASİTEMİZ GİDEREK BÜYÜYECEK"

Serdar Erdoğan Yılmaz, "Şu anda 20-25 kişilik bir ekiple hizmet veriyoruz ve bu ekiple müşterilerimizin ihtiyaçlarını rahat rahat karşılayabiliyoruz. 60 yatak kapasitesine sahibiz. 50 kişiyi çadır kampta ağırlama potansiyeline sahibiz. Karavan hizmetlerini de sayarsak 100-150 kişiyi bulan bir ağırlama kapasitesine ulaşabiliyoruz. Evlerimizin sayısını Orman Bakanlığı'nın izniyle 30'a çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sayede yatak kapasitemizi 200'e kadar çıkaracağız ve bu da ilimiz için çok iyi bir seviye olacaktır. Bu seviyeden sonra sosyal aktivitelerimizi artırmayı ve doğa sporları turizmini büyütmeyi hedefliyoruz. Kahramanmaraş Oniki Şubat'a geldiklerinde müşterilerimizi bizi çok kolay şekilde bulabilirler." şeklinde konuştu.

Başkonuş Yaylası, Saklı Cennet Kahramanmaraşı\'ın Baş Köşesidir

Son Dakika Ekonomi Başkonuş Yaylası, Saklı Cennet Kahramanmaraşı'ın Baş Köşesidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement