Batman'da Çiftçilerin Arazilerinin Ellerinden Alındığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Batman'da Çiftçilerin Arazilerinin Ellerinden Alındığı İddiası

Zorköy ve Yeniköy Köyünde yaşayan bir grup çiftçi 3 bin dönümlük arazilerinin sahte vekaletle ellerinden alınmak istendiğini ileri sürerek Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

27.06.2013 14:44

Batman'a bağlı Zorköy ve Yeniköy köyünde yaşayan bir grup çiftçi 3 bin dönümlük arazilerinin sahte vekaletle ellerinden alınmak istendiğini ileri sürerek Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Batman Adliyesi önünde toplanan çiftçiler topladıkları imzalardan oluşan bir dilekçe ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışı çiftçiler adına açıklama yapan Şemsettin Ağar, köyün arazilerinin tapusunun sahte vekaletle Ermeniler üzerine geçirildiği bilgisinin üzerine, yaptıkları araştırma sonucunda tapuda adı geçen ve İstanbul'da yaşadığını tespet ettikleri Ermeni asıllı Garbis Koyuncu ile görüştüklerini ancak Koyuncu'nun kimseye vekalet vermediğini öğrendiklerini söyledi.

Noterden alınan sahte vekaletle topraklarının ellerinden alınmak istendiğini ileri süren Ağar, şöyle dedi:

"Ermeni asıllı Koyuncu ile 29. Notere gittik. Haberi olmadan üzerine yapılan tapuyu görünce şaşırdı. Koyuncu da o evraklarla savcılığa suç duyurusunda bulundu. İki köyden 25 kişi olarak gerekenin yapılması için suç duyurusunda bulunuyoruz. Köyümüzün topraklarını haberimiz olmadan sahte evrak düzenleyerek üzerlerine aldılar. Köyün hiçbir tapusu yoktur." - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'da Çiftçilerin Arazilerinin Ellerinden Alındığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement