Batman Resmen Öldü - Son Dakika
Kültür Sanat

Batman Resmen Öldü

Batman Resmen Öldü

Süper kahramanların ölümsüz talihleri kırıldı ve zengin halk kahramanı Bruce Wayne son çizgi romanda resmen öldü.

04.05.2015 12:28  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çizgi romanlarda ölüm genel olarak çok da önemsenmeyen; alelade geçilen bir şeydir. Pek üzerinde durulmaz. O kadar fazla karakter, o kadar fazla seri ve hikayede o kadar fazla kere ölüp dirilmiştir ki; insan ciğerinden çok sevdiği bir kahraman ölünce artık dönüp bakmayacak kıvama gelir. Tüm çizgi roman yazarları ve çizerleri, adeta Zincirlikuyu mezarlığının üzerinde yazan şiarı örnek belleyerek yaratırlar hikayelerini. Ama o şiarı biraz da yanlış anlamışlardır. Çizgi romanlarda her canlı, bir kere değil, birkaç kere ölümü tadar.

BU KEZ GERÇEK Mİ?

Fakat yine de bazı karakterler vardır. Onlara çok dokunmazsınız. Çok dokunmadığınızdan, o karakterlerin ölümleri ekstra vurucu, ekstra parçalayıcı olur. Ne hikmetse çizgi romanların keskin bıçağı onlara çok değmez ve bu yüzden bir kere savrulunca çok garip gelir okuyucuya. Geçtiğimiz çarşamba günü, DC Comics'in yayınladığı 40. Batman sayısında aynen bu yaşandı. Zira bugüne kadarki oturaklı ve tutarlı çizgi roman külliyatında neredeyse hiç doğru düzgün bir şekilde ölmeyen Bruce Wayne'i, resmen kaybettik.

JOKER İLE BERABER SONSUZLUĞA

Bu Grant Morrison'ın Batman R.I.P. hikayesinde de yaşanmış, ama Bruce orada birkaç dakika ölü kalmıştı, sonradan da ortaya aslında zamanda yolculuk yaptığı ortaya çıkmıştı. Onun dışında alternatif "ya şöyle olsaydı" hikayeleri yazıldı, arada alternatif Batman'ler öldü kaldı; ama ana Bruce Wayne'e hiç dokunulmadı. Bugüne kadar. Batman'in en son hikayesi Endgame, vakti zamanında Kara Şövalye'nin o meşhur hikayede söylediği gibi bitti. Joker ve Batman, gırtlak gırtlağa; içinde kilitlendikleri sonsuz savaşın finalinde, parçalanan bir mağaranın dibinde, yan yana, beraber öldüler.

BU SONDU

Endgame hikayesi, Joker'in Death of the Family hikayesinden sonra geri dönüp, Justice League ve Gotham'a toptan saldırısını konu alıyordu ve Batman 35. sayısında, geçtiğimiz ekim ayında başlamıştı. DC Comics Endgame bittikten sonra yayınlanacak Batman hikayelerinde başrol oynayacak ana karakteri geçtiğimiz aylarda göstermiş, elinde silah tutan o robot zırhlı Batman herkese garip gelmişti. Scott Snyder ve Greg Capullo, o zırhın içerisinde Jim Gordon'ın olacağını ima etmişlerdi bir süre önce. Şimdi en azından Bruce Wayne olmadığını kesinlikle biliyoruz. Bruce ölü kalır mı? Belli olmaz, çizgi roman dünyalarındayız hâlâ sonuçta. Ama tek bir şeyden eminiz, geri gelecek olsa da, olmasa da, pelerinli savaşçının son hikayesi bizi bayağı duygulandırdı…


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Batman Resmen Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • kml: İnadina mhp ye verecem lan bıktirdiniz pis pkk lilar. 18 21 Yanıtla
  • doruk : Oylar hdp ye 14 23 Yanıtla
  • JANA DILA: BATMAN ÖLDÜYSE ÖLSÜN BİZE NE... AMA ÊLIH AYAKTA ÇOK ŞÜKÜR:D 18 2 Yanıtla
  • Joker: Her canlı bir gün ölümü tadacaktır. 14 3 Yanıtla
  • Muzaffer beşataroğlu: Şok oldum ,gerçekten Üzücü olay 13 1 Yanıtla
  • aslıı: kahroldum :)))) 10 3 Yanıtla
  • hacı Şakir: Oylar joker e 12 0 Yanıtla
  • selahattin başgan: çare hdp 3 7 Yanıtla
  • Bize Her Yer Trabzon: Ne sacma uzun geyik haber 6 0 Yanıtla
  • cins: Habere bak yorumlara bak. Egitim sistemi nelere kadir yarabbim 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement