Baykal'dan Tespihe Arabesk Yorum - Son Dakika
Politika

Baykal'dan Tespihe Arabesk Yorum

Baykal\'dan Tespihe Arabesk Yorum

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, tesbihin felsefesini yaptı.

30.04.2011 14:10  Güncelleme: 15:32

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, seçim çalışmaları sırasında uğradığı bir kuyumcudaki kehribar tesbih koleksiyonunu dikkatle inceledi. Tesbihleri çıkartıp çeken Baykal, "Her tesbihin arkasında bir roman var. Kimse bunu küçümsemesin. Bu bir hayat tarzının ifadesidir. Yaşanan acılar karşısında sabır, tahammül... " dedi ama cümlesini tamamlamadı.

Seçim çalışmalarına memleketi ve seçim bölgesi Antalya'da devam eden Deniz Baykal, kent merkezinde Sinan Mahallesi Çarşı Esnafı Derneği üyeleriyle kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltı mönüsünde Baykal'ın çok sevdiği Antalya usulü serpme börek ve haşlanmış yumurta vardı. Kahvaltıya dernek üyelerinin yanısıra milletvekili adayları ve Muratapaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen de katıldı. Evcilmen, çarşı için hazırlanan yeni çevre düzenlemesi planının Baykal'la paylaştı.

Baykal, burada yaptığı konuşmada ticaret denince akla, artık, alışveriş merkezlerinin geldiğini belirterek buraların bir insanı robotlaştırdığını söyledi. Baykal, "Alıveriş yapan, satan kişinin robot haline geldiği, kişiliğini kaybettiği kitlesel alışveriş merkezleri. Halbuki yüzyüze, insanların birbirini tanıdığı, selamlaştığı konuşma ortamları sadece ticari bakımdan değil kentsel yaşamın kalitesi bakımından çok önemlidir" diye konuştu.

Kahvaltının ardından Sinan Mahallesi çarşısında esnafı ziyaret eden Baykal, kahve molasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

1 MAYIS KUTLAMASI

Baykal, 1 Mayıs kutlamalarına katılıp katılmayacağına yönelik soruya kaçamak cevap verdi, Taksim'e gidebileceğini söyledi. Deniz Baykal, "Belli olmaz. Belki Taksim'e, Ankara'ya giderim. Belki buraya giderim, belki kendi 1 Mayıs kutlamamı yaparım" dedi.

Baykal, soru üzerine torunu Alican Erkılıç'ın YGS'den iyi bir sonuç aldığını söyledi. Belirsizlik ortamının onu da çok rahatsız ettiğini moralinin çok bozuk olduğunu belirten Baykal, "Şimdi memnun. Onun memnun olması kendi kişisel sonucuyla ilgili. Sistem konusu kazanan kazanmayan bütün öğrencileri rahatsız etti. Çok derin güvensizlik, tereddüt, üzüntü var. Kazananlar, iyi sonuç alanlar kişisel olarak memnun oluyorlar. Bizimkinde de onu görüyorum. Ama herkeste bir eziklik, tatsızlık var" diye konuştu.

TESBİH KOLEKSİYONU

Kahve molasının ardından esnaf ziyaretlerini sürdüren Baykal, bir kuyumcudaki kehribar tesbih koleksiyonunu dikkatle inceledi. Özel bir cam bölmede tutulan tesbihleri çıkartıp çeken, taşlarına dokunan Baykal, tesbihin sabır telkin eden bir yapısı olduğunu söyledi. Baykal, kehribar tesbihleri çekerken, "Her tesbihin arkasında bir roman var. Kimse bunu küçümsemesin. Bu bir hayat tarzının ifadesidir. Yaşanan acılar karşısında sabır, tahammül... " dedi, cümlesinin devamını getirmedi. Baykal, kuyumcunun kendisine bir tesbih hediye etmek istemesini ise kibar bir dille geri çevirdi, "Bunları benim için burada saklayın" dedi. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Baykal'dan Tespihe Arabesk Yorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement