Bayramda Yola Çıkacaklar Dikkat - Son Dakika
Güncel

Bayramda Yola Çıkacaklar Dikkat

Bayramda Yola Çıkacaklar Dikkat

Bozüyük Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Kadir Pehlivan, bayramda yola çıkacakların en çok dikkat etmesi gereken hususun hız sınırlarına dikkat etmek olduğunu söyledi.

23.10.2012 13:35

Bozüyük Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Kadir Pehlivan, bayramda yola çıkacakların en çok dikkat etmesi gereken hususun hız sınırlarına dikkat etmek olduğunu söyledi.

Pehlivan, bayramlarda sürücülerin trafik kurallarına daha fazla riayet etmesi gerektiğini belirterek, "Ülke genelinde geliş ve gidişli yol çok fazla kalmadı, çoğu yol duble oldu. Duble yollarda hız sınırı 110, ama sürücüler yollarda hız ihlali konusunda çok dikkat etsinler ve en önemlisi hatalı solama kesinlikle yapmasınlar. Ayrıca uykusuz şekilde yola çıkmasınlar. Çünkü sürücüler aileleriyle birlikte seyrediyorlar. Bayram trafiği yoğun olduğundan dolayı trafik kurallarına riayet edilmeli. Sürücüler daha fazla dikkat etmeli" dedi.

Pehlivan, gerekli bayram tedbirlerini aldıklarını ifade ederek, her 30 kilometrede bir resmi ekiplerinin olduğunu, ayrıca sivil ekiplerin de sürekli seyir halinde olacağını anlatarak, "Bayramda havanın yağışlı olacağı konusunda meteorolojiden uyarılar var. Yağmurlu havalarda sürücüler mutlaka araçlarında sis lambası varsa bunları yaksınlar, sis lambası olmayan araçlar ise farları yanık şekilde seyretsinler. Ayrıca yağmurlu havalarda sürücüler hız sınırının altında seyretmeye dikkat etsinler" diye konuştu.

Pehlivan, araç sürücülerinin ön ve arkada oturan yolcuların mutlaka emniyet kemerinin takılı olması gerektiğini, araçta bebek olması halinde ise bebek koltuğunun mutlaka bulunması gerektiğini kaydederek, kontrollerde 'bebek koltuğu'na bakacaklarını bildirdi. Pehlivan, herkesin bayramlarını kazasız belasız geçirmesi temennilerinde bulundu.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı'na ait 3 helikopter ile yollarda havadan da denetim yapılacağı bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayramda Yola Çıkacaklar Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement