BBP'den "Maskeli" Rozet Takma Töreni - Son Dakika
Güncel

BBP'den "Maskeli" Rozet Takma Töreni

Kocaeli'de BBP'ye üye olan 8 kişi, siyasi baskıya maruz kalabilecekleri korkusuyla, partisinin düzenlediği rozet takma törenine yüzlerine beyaz maske takarak katıldı.

23.04.2011 19:28

Kocaeli'de BBP'ye üye olan 8 kişi, siyasi baskıya maruz kalabilecekleri korkusuyla deşifre olmamak amacıyla partisinin düzenlediği rozet takma törenine yüzlerine beyaz maske takarak katıldı.

BBP Kocaeli İl Başkanlığınca düzenlenen törende konuşan İl Başkanı Rıza Güven Usta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "mahalle baskısını kaldıralım" sözüne kendilerinin de "siyasi baskıyı kaldıralım" şeklinde cevap verdiklerini söyledi.

Türkiye'de iktidar partisi dışındaki partilere üye olan kişilerin belediye ve kamu kurumlarında iş bulma zorluğu çektiğini öne süren Usta, "İnsanlarımız, iş liyakati, tecrübeleri, bilgileri ve belgeleri ile işe girmelidir. Bir vatandaşımız iktidar partisinin belediye başkanı ya da ilçe başkanının referansı ile işe girmesin" diye konuştu.

Her bireyin kalbi ve beyninin özgür olduğu bir ülke istediklerini belirten Usta, "Esnaf ve iş adamları, kamuya iş yapabilmesi için AK Parti'li belediye başkanına yakın olmak zorunda bırakılmasın" dedi.

Başka siyasi partilere üye olan kişilerin baskıya maruz kalacağı korkusuna kapılmamasını ya da yüzlerine maske takmak zorunda kalmaması gerektiğini savunan Usta, "BBP'ye üye olan 8 arkadaşımız belediye ve kamu kurumlarında görev yapıyor. Siyasi baskıya maruz kalabilecekleri korkusuyla bu arkadaşlarımız yüzlerini göstermek istemedi. Bu nedenle maske taktılar" dedi.

Usta, daha sonra yüzleri maskeli, isimleri açıklanmayan yeni üyelere rozetlerini taktı.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BBP'den 'Maskeli' Rozet Takma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement