BBT Yeni Tiyatro Sezonuna Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

BBT Yeni Tiyatro Sezonuna Hazırlanıyor

Alican Yücesoy'un genel sanat yönetmenliğini üstlendiği BBT, genç ekibiyle nitelikli ve pek çok ödüle değer görüldüğü bir sezona imza attı.

03.10.2016 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBT her sezon; güncel olanın meselesini ve dilini sahnede arayan çağdaş bir oyun metninin Türkiye prömiyerini yapmayı hedefliyor. Geçtiğimiz sezon Wolfram Lotz'un "Gülünç Karanlık" isimli oyunu bu kapsamda sahnelenmişti. Bu sezon ise Jonas Hassen Khemiri'nin "Kardeşlerimi Arıyorum" oyunu seyirci ile buluşacak. Günümüzde metropolleri saran şehir terörünü kendine özgü bir bakış açısı ile tartışan oyunu Yelda Baskın yönetiyor.

Emrah Eren'in İnci Aral'ın eserinden sahneye uyarladığı ve yönettiği "Kıran Resimleri", Nurkan Erpulat'ın sahnelediği "Gülünç Karanlık", Jean Genet'nin yazdığı, Oğuz Utku Güneş'in yönettiği "Hizmetçiler", Özen Yula'nın oyunu "Ben O İstanbul'u Çok Sevdim" ve Tim Supple'ın yönettiği "Yanlışlıklar Komedyası" bu sezon da seyirci ile buluşmayı sürdürecek. Ödüllü çocuk oyunları "Köşe Bucak İstanbul" ve "Pof'la Paf" da yeni sezon da devam edecek oyunlar arasında.

BBT Ekim ayında Uluslararası Kukla Festivali'ne, Kasım ayında ise Çocuk ve Gençler için Sanat Festivali olan Uluslararası Atta Festivali'ne ev sahipliği yapacak. BBT'nin Çocuk oyunu 'Köşe Bucak İstanbul' da Atta Festival'in programında yer alıyor.

BBT ekibi, geçtiğimiz sezon başlattığı 4x100 gibi tiyatro alanında katkı sağlayacak özel projelere yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Sezon boyu; İsveç Konsolosluğu, İstanbul Tiyatro Festivali ve IKSV Salon'un işbirliği ile tiyatronun farklı alanlarını kapsayan bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Ekim 2016 aylık programı ektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BBT Yeni Tiyatro Sezonuna Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement