Bebekoloji 2015" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Bebekoloji 2015" Etkinliği

Ebebek ev sahipliğinde gerçekleştirilen, "Bebekoloji 2015" etkinliğinde, bebeklerin anne karnından 4 yaşına kadarki gelişimi anlatıldı.

18.10.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ebebek ev sahipliğinde gerçekleştirilen, "Bebekoloji 2015" etkinliğinde, bebeklerin anne karnından 4 yaşına kadarki gelişimi anlatıldı.

Hilton Convention Center'da düzenlenen etkinlik ebeveynleri, uzmanlar, ünlü ebeveynler ve "blogger anneleri"yle buluşturdu.

Ebebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, programın açılışında, 26 ilde, yaklaşık 50 bin metrekare alanda 57 mağazaları olduğunu söyledi.

Ebebek olarak ailelerin de desteğiyle her gün işine büyük bir aşk ve heyecanla gelen yaklaşık bin kişilik bir aile olduklarını belirten Erdoğmuş, "Ebebek ailesi olarak en iyi hizmeti sunmak ve hedeflerimize her geçen gün yenilerini eklemek için büyük bir heyecanla ve tek yürekle çalışıyoruz" dedi.

Erdoğmuş, kuruluşlarının 15. yılında "Bebekoloji 2015"i gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bebekoloji, 5 yıl önce 2000-2010 yılları arasında 'bebek.com', 'ebebek.com' ve mağazalarımızda yaşadığımız deneyimlerimizden sonra, 'ebebek' olarak bizim manifestomuz, ana felsefemiz olarak doğdu. Bu süreçte anladık ki, anne ve baba adayı olarak ister dünyanın en iyi üniversitelerinde okumuş olsun, ister Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birisinin sahibi ya da üst düzey yöneticisi olup, derin bilgi seviyesine sahip olun, bir bebek sahibi olacağınızı öğrendiğiniz an, içinizi saran mutluluk kısa bir süre sonra sizi bir miktar endişe ile tanıştırır. Bu garip korku bir bebek hakkında çok az şey bilmenin endişesidir."

Erdoğmuş, ailelerin bebek sahibi olacağını öğrendiği süreçte yanlarında olabilmenin önemini anladıklarını dile getirerek, "Bebekleri için internet sitemize ya da mağazamıza gelen kişilere ürün satmak yerine onların alışverişine doğru rehberlik edebilmenin daha değerli olduğunu kavradık. Bundan dolayı 'ebebek'te alışveriş yapmak için bizim kanallarımızı tercih edenlere müşteri demeyi yasakladık. Bu yüzden bizim terminolojimizde müşteri kelimesi yerine bizim ürettiğimiz bir kelime olan bebeveyn var"  diye konuştu.

Erdoğmuş, bebeklerin ve ebeveynlerin sigarasız bir ortamda yaşamalarını sağlamak için mücadele ettiklerini de sözlerine ekledi.

Ebebek Pazarlama Direktörü Hande Calkı da bebek sahibi olan ailelerin tek ihtiyacının bebeğin fiziksel gereksinimleri olmadığının bilincinde olduklarını aktardı.

Bu kapsamda bebeklerin ve ailelerin mutluluğu için her şeyi en ince detayına kadar düşündüklerini, bu doğrultuda ilk defa anne ve bebeğe dair her şeyi konuşacakları "Bebekoloji 2015"i düzenlediklerini dile getiren Calkı, şöyle devam etti:

"Bebekoloji 2015'te tüm bebeveynlerin, bebekleri ile olan ilişkilerini daha etkin hale getirmelerini sağlamakla birlikte, bebeklerini yetiştirirken izleyecekleri yol haritasına katkıda bulunacak ve daha iyi bir gelecek için adım atmalarına olanak sunacağız. Bir kılavuz niteliğinde olan "Bebekoloji" etkinliğinin, sürdürülebilir, yaşayan bir proje olarak uzun yıllar devam edeceğine inanıyorum."

Ünlü ebeveynler panelde

Açılış konuşmalarının ardından oyuncu ve tiyatro sanatçısı Şebnem Özinal ile oyuncu ve sağlıklı yaşam uzmanı Ayşe Tolga'nın moderatörlüğünde  "Hamilelik ve Yenidoğan Dönemi" ile "0-4 Yaş Dönemi" ana başlıkları altında paneller gerçekleştirildi.

"Hamilelik ve Yenidoğan Dönemi" panelinde, alanında uzman doktorların yanı sıra balet Tan Sağtürk ve eşi Alona Sağtürk deneyimlerini aktardı.

Tan Sağtürk, eşinin normal doğum yaptığını, o an çocuktan ziyade eşi için endişelendiğini söyledi.

Annenin duygusuna babanın yetişmesine imkan ve ihtimalinin olmadığını belirten Sağtürk, "Onu sorgulamaya başladım. Neden yetişemiyorlar. Ben de babayım yarısı benim çocuğum. Neden bir annenin duygusuna yetişemiyorum? Herkese soruyordum, çocuğun nasıl doğdu? Annelik ve babalık kursuna da gittim. Çok faydalı olduğunu öğrendim. Çocuğu yıkamayı öğrendim. İlk yardım değerli bir şey" ifadelerini kullandı.

Sağtürk, çocuklarına klasik müzik dinlettiklerini ve bunun faydasını gördüklerini vurguladı.

Çocukların sanatsal faaliyetlerle ilgilenmesinin önemine değinen Sağtürk, "Çocuğum, çok sesli müzik dinlemesinden dolayı çok sesli de düşünebilir hale geldi. Birkaç dil konuşuyor. Bir bakıyorum birçok şeyi algılar hale geldi. Çocuk sanatsal faaliyetin içinde bulunmak zorunda. Yoksa eksik kalan çok şey oluyor. O yüzden çocuğumuzu hamilelik döneminde müzikle irtibata geçirmekte fayda var" diye konuştu.

Panelde, Acıbadem Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalık Uzmanı Doç. Dr. Adnan Gökçel, Acıbadem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Fatih Öğüç, Psikolog Selcen Akdan da katılımcılara çeşitli bilgiler aktardı.

Panelde, nefes terapisi ve anne-bebek egzersizi uzmanları da katılımcılarla bir araya geldi. Dinçer Güner ise etkinlikte bebeklerin burçlarına yönelik bilgi verdi.

Ebebek hakkında

Ebebek, annenin ve bebeğin, doğum öncesinden başlayıp 4 yaşa kadar uzanan süreçteki tüm ihtiyaçlarını, kaliteli ürünler, güler yüzlü kadro, yüksek hizmet standartları, hesaplı fiyatlar, sınırsız bilgi ve alışveriş sonrası desteğiyle günün 24 saati karşılayan bir internet sitesi ve mağazalar zinciridir. 2001'de e-ticaret sitesi ile başladığı tecrübesini 2003'te fiziki mağazacılığa taşıyan ebebek, "ebebek.com" dahil olmak üzere 26 ildeki 56 mağazasıyla anne-babalara hizmet vermeye devam ediyor.

Ebebek, "bebeveynler"i bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerini de tüm hızıyla sürdüyor. Bu faaliyetleri doğrultusunda ebebek'in felsefesi haline gelen "Bebekoloji", "Bebekoloji 2015" etkinliğiyle hayata geçirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bebekoloji 2015' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement