Belediye Başkanları Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanları Hakim Karşısında

Siirt Belediyesi'nde 'Görevi kötüye kullandıkları' iddiasıyla Mervan Gül ve Selim Sadak hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

10.04.2013 14:26  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi'nde 'Görevi kötüye kullandıkları' iddiasıyla Siirt Belediyesi eski Başkanı AK Parti'li Mervan Gül ve halen görevde olan Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak ile meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 51 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

İçişleri Bakanlığı'nın 2007 yılında 'İmar kirliliğine sebebiyet verdikleri' gerekçesiyle, bir önceki ve bu dönemi kapsayan uygulamalara ilişkin başlattığı soruşturma ardından Siirt Cumuhriyet Başsavcılığı, aralarında Belediye eski Başkanı Mervan Gül, halen görevde olan Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da aralarında bulunduğu 51 sanık hakkında dava açtı. Dava kapsamında BDP'li Belediye Meclis Üyesi Reşit Teymir'un tutuklu 50 sanığın da tutuksuz olduğu sanıklar hakkında, 'Görevi kötüye kullanma ve kamu görevlilerinin suçu bildirmeme' suçunu işledikleri gerekçesiyle 6 aydın 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Siirt Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlayan davanın duruşmasına AK Partili eski başkan Mervan Gül ile halen görevde olan Bağmsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ın katılmazken, diğer 49 sanık hazır bulundu.

Sanık avutlarından Abdulhakim Gider, davanın İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan soruşturma sonucu açıldığını söyledi. Tutuksuz yargılanan bazı sanıklar, görüntülenmemek için yüzlerini gizleyerek adliye binasına koşarak girdi. Siirt Adliyesi'nde görülen duruşmada, sanıkların ifade verme işlemleri devam ediyor. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanları Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement