Belediye otobüsüne binen hırsız HES koduyla yakalandı - Son Dakika
Güncel

Belediye otobüsüne binen hırsız HES koduyla yakalandı

İstanbul Başakşehir'de belediye otobüsüyle seyahat etmek isteyen bir hırsız , kartını eşleştirdiği HES kodundan tespit edilerek yakayı ele verdi. AVM önlerindeki araçlardan hırsızlık yapan şüpheli, güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri sayesinde tespit edildi.

05.05.2021 16:46  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başakşehir'de bir şüpheli, alışveriş merkezleri önünde sahiplerinin kapılarını kilitlemediği araçlardan cep telefonu çaldı. Özellikle Kayaşehir bölgesinde bulunan AVM önlerinden hırsızlık yapan şüpheli, 19 Nisan Pazartesi günü, yine bir AVM önüne gelerek beklemeye başladı. Otomobiliyle gelen bir kişi de aracını, kapısını kilitlemeden park etti.

HIRSIZIN OLAY YERİNE BELEDİYE OTOBÜSÜYLE GELDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Sürücünün uzaklaşmasının ardından şüpheli, otomobildeki cep telefonunu alıp, yoldan geçen dolmuşa binerek, kaçtı.

İhbar üzerine çalışma başlatan Kayaşehir Polis Merkezi Suç Araştırma ve Soruşturma Amirliği ekipleri, onlarca kamera görüntüsünü incelemeye aldı. Polis güvenlik kamera görüntülerinden eşgalini belirlediği şüphelinin olay yerine belediye otobüsüyle geldiğini tespit etti. İndiği durak ile bindiği otobüs de belirlendi.

İstanbul'da hırsızlık şüphelisi, HES kodundan tespit edilip yakalandı

HES KODU ÜZERİNDEN KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKARILDI

Saptanan zaman aralığında otobüse binen yolcuların İstanbulkart ve HES kodlarını inceleyen ekipler, şüphelinin İstanbulkart ile eşleştirdiği Hayat Eve Sığar (HES) kodu üzerinden kimliğini ortaya çıkardı. M.P. (40) olduğu belirlenen şüpheli evine düzenlenen operasyonla yakalandı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan M.P. sorgulanmak üzere Kayaşehir Polis Merkezi'ne götürüldü. Şüphelinin kendisine polis süsü verdiği yönünde suç kaydı olduğu ortaya çıktı. İşlemlerinin ardından sevk adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

O ANLAR KAMERADA

Öte yandan şüphelinin gerçekleştirdiği 3 hırsızlık olayı, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülere göre, AVM önlerine gelen şüpheli, etrafı gözetliyor. Sahiplerinin kapısını kilitlemedikleri araçlardan hırsızlık yapıyor. Bir görüntüde ise kamyonetinden eşya indiren sürücünün dalgınlığından faydalanıp, hırsızlık yapıyor.

Belediye otobüsüne binen hırsız HES koduyla yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye otobüsüne binen hırsız HES koduyla yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Doruk : Polis bi dünya emek etsin teknolojiyi kullansın hırsızı arsızı yakalasın, polis eve gitmeden hırsız evine gitsin. Ne güzel dünya 6 0 Yanıtla
  • yuu: bu adam daha niye hırsızlığı devam etmesinki nasılsa bu konuda adalet yok. polisin başarısı uğraşı boş. daha sonra polisde diyor ben yakalıyorum mahkeme bırakıyor. gelde adalet için uğraş... 4 0 Yanıtla
  • Vay canina: Uluslarası bir suç örgütü çökertilmesi iyi de geri serbest bırakılmış. Bu kadar çaba boşuna 3 0 Yanıtla
  • Süleyman çimen : Şeytan iman eksiği olan insanlara hırsızlığı süslü gösterdi 2 1 Yanıtla
  • YORUMCU: Sevdim bu HES kodunu, işe yaramış :) 3 0 Yanıtla
  • Sade Vatandaş : Arkadaş madem serbest bırakacaksınız yine bu kadar çaba harcıyorsunuz onu anlamıyorum 3 0 Yanıtla
  • Hukuk: Nasılsa hapisede girmiyormuş niye yapmasın ki 1 1 Yanıtla
  • Yyy: Ee noldu şimdi. Nasil adli kontrol sarti ya. Adzm suçüstü yakalaniyor serbest kalıyor. Yuh oldun boyle adxlet sistemine 1 1 Yanıtla
  • Arda: HES kodunun gerçek amacı.adim adım izlemek.beynimize ne zaman birşey koymayı düşünürsünüz.yasasin kölelik devrine az kaldı. 0 1 Yanıtla
  • Yorumcu: Yalnız bunu okuyan vatandaşlar aslında hes koduyla fişlendiginden bi haber. 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement