Benchmarking Projesi - Son Dakika
Yerel

Benchmarking Projesi

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, basın mensupları ile bir araya gelerek eğitim alanında düzenlenmesi planlanan Benchmarking Projesi hakkında bilgi verdi.

08.10.2013 12:43

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, basın mensupları ile bir araya gelerek eğitim alanında düzenlenmesi planlanan Benchmarking Projesi hakkında bilgi verdi.

Devlet Su İşleri Ordu Şube Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Çiftçi, bir ülkenin kalkınmasında eğitimin çok önemli olduğunu söyledi.

Projenin amacının eğitimin kalitesini ve başarısını artırmak, öğrenci kapasitesini geliştirmek ve öğretmenlerde motivasyonu artırmak olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

"Uzun süreli olarak uygulanacak proje kapsamında eğitim alanında farklı noktalara parmak basacağız. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 22 Fen ve Teknoloji, 22 Sosyal Bilgiler, 22 İlköğretim Matematik, 22 Türkçe öğretmeni olmak üzere toplam 88 öğretmene eğitici eğitimi programı düzenledik. Programda öğrencilerin hangi alanlarda neler yapılırsa daha başarılı olurlar konularında tartışmalar yaptık. Orada çıkan ilk sonuç kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi. Yine bu arkadaşlarımız süreç içinde bir araya gelecek ve başarıya giden yolda ne yapılabilir onu tartışacak. Tabi katkı sunmak isteyenlerin fikirleri de alınacak."

Vali Çiftçi, projenin Ordu'nun tüm ilçelerinde de uygulanacağını belirterek, "Sonuçlarını uzun vadede almayı planlıyoruz. Bize neler kazandıracak yıllar içinde göreceğiz" dedi.

Çiftçi, toplantının devamında katılımcılara projenin nasıl uygulanacağını anlattı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Benchmarking Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement