Berlusconı Pes Etmiyor - Son Dakika
Dünya

Berlusconı Pes Etmiyor

Seks skandalları nedeniyle istifa etmesi beklenirken ekonomik krizin koltuğundan ettiği ve son yapılan yerel seçimlerde partisi hezimete uğrayan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin merkez sağı toparlayacak yeni parti kurma hazırlığı...

23.05.2012 15:32

Seks skandalları nedeniyle istifa etmesi beklenirken ekonomik krizin koltuğundan ettiği ve son yapılan yerel seçimlerde partisi hezimete uğrayan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin merkez sağı toparlayacak yeni parti kurma hazırlığı içinde olduğu belirtildi.

İtalya'da iki turda tamamlanan yerel seçimlerde, elinde tuttuğu belediyelerin çoğunu, merkez sola kaptıran merkez sağ, değişime gidiyor. Ülkede halihazırda bulunan siyasi partilerin aksine, ünlü komedyen Beppe Grillo'nun kurduğu 5 Yıldız Hareketi'nin (Cinque Stelle) de büyük bir başarı elde etmesi üzerine, merkez sağ liderlerinden Silvio Berlusconi, son kartını oynamaya hazırlanıyor. Geçen yıl kurucusu ve lideri olduğu PDL'in (Özgür Halk Partisi) genel sekreterliğini, en güvendiği adamı Angelino Alfano'ya bırakan 76 yaşındaki Berlusconi, partisindeki iç çekişmelerin de artması üzerine, merkez sağı yeni bir partiyle yönetmeye karar verdi. Son olarak sağ kollarından ve eski bakanlardan Sandro Bondi'nin istifasıyla sarsılan Berlusconi'nin, çalışma arkadaşlarına, "PDL artık bitti. O artık benim partim değil" dediği belirtildi.

PDL'e yakın gazetecilerin aktardıklarına göre Berlusconi, yeni bir siyasi oluşumunun planlarını yapmak için Roma'daki konutu Palazzo Grazioli'ye kapandı. "Bu saçma gidişata bir son vermek lazım. Komedyen Beppe Grillo'dan öğreneceğimiz çok şey var. Merkez sağı sadece ben yönetebilir, ben lider olabilirim. Oyunu değiştirelim, bakalım ne olacak. Göreceksiniz bunu başaracağım" dediği aktarılan Berlusconi'nin, bir halk hareketine de önderlik edebileceği öne sürülüyor.

Berlusconi'nin, yükselişe geçen ABD'li halk hareketi Tea Party ya da komedyen Beppe Grillo'nun 5 Yıldız'ı gibi hareketleri örnek vererek, "Belki de onlar gibi olmalıyız. İnsanlar artık kongreler falan istemiyor" dediği de gelen bilgiler arasında. Bu düşüncelerle, siyaset sahnesinden asla inmeyeceği sinyalini veren Berlusconi'nin, siyasete girip girmeyeceğine kaçamak cevaplar veren Ferrari'nin Başkanı Luca Di Montezzemolo'yla da görüşmeler içinde olduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Berlusconı Pes Etmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement