Bes Genel Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bes Genel Başkanı Aslan Açıklaması

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, "Başka kamu kurumlarını denetlemekle yetkili olan Sayıştay Başkanlığında, kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle inceleme konusu olan bir uygulamanın gerçekleşiyor olması, kurumun iddia edilen vizyonu açısından temel bir çelişkidir" iddiasında bulundu.

24.07.2015 12:32

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, "Başka kamu kurumlarını denetlemekle yetkili olan Sayıştay Başkanlığında, kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle inceleme konusu olan bir uygulamanın gerçekleşiyor olması, kurumun iddia edilen vizyonu açısından temel bir çelişkidir" iddiasında bulundu.

Aslan, BES Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Sayıştay'ın, vizyonu ve misyonundan uzaklaştığını savunarak, kurum içerisinde yapılan uygulamalar nedeniyle kendisinin de denetlenmeye muhtaç hale geldiğini iddia etti.

Sayıştay Başkanlığında 2009 yılından bu yana görevde yükselme sınavı açılmadığını savunan Aslan, kurumda birim başkanlığı, yazı işleri müdürlüğü ve şef kadrolarının, çeşitli kurumlardan nakil gelenler ile doldurulduğunu öne sürdü.

Kurumda yer alan boş kadrolara, görevde yükselme sınavı açılarak, hak eden kişilerin atanmasının sağlanması gerektiğini dile getiren Aslan, "Boş bulunan birim başkanlığına ve müdürlük kadrolarına görevde yükselme yönetmeliği yenilendiği halde, halen sınavsız olarak atamaların yapılıyor olması kabul edilebilir bir uygulama değildir" ifadesini kullandı.

Aslan, "Başka kamu kurumlarını denetlemekle yetkili olan Sayıştay Başkanlığında, kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle inceleme konusu olan bir uygulamanın gerçekleşiyor olması, kurumun iddia edilen vizyonu açısından temel bir çelişkidir" görüşünü ileri sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bes Genel Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement