Beşir Derneği Kurban'da Mazlumların Elinden Tutuyor - Son Dakika
Güncel

Beşir Derneği Kurban'da Mazlumların Elinden Tutuyor

Beşir Derneği Kurban\'da Mazlumların Elinden Tutuyor

Vekâleten kurban kesim vecibesini İslami usullere göre gerçekleştiren Beşir Derneği, Kurban Bayramı'nda, çoğunluğu Türkiye'de olmak üzere, tüm mazlum coğrafyalarda yüzbinlerce ihtiyaç sahibinin elinden tutuyor

07.08.2018 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşir Derneği Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde kurban kesim ve dağıtım faaliyetlerini bu yıl da büyük bir titizlik ile sürdürüyor. Dernek temsilcilikleri, kurban hizmetlerinin daha sağlıklı ve düzenli yürütülmesi, kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımının aksamadan sürdürülmesi için kurum içi eğitimlerle hazır hale geldi.

Dernek, Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren 250 temsilciliğiyle ülkemizin en ücra noktasına kadar ulaşıyor, kurban bağışı paylarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürüyor. Yurtdışında ise Balkanlar, Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu'da vekâleten kurban kesim ve dağıtım hizmetleri yürüten dernek, mazlum coğrafyalarla gönül köprüleri kuruyor.

Beşir Derneği, vekâleten kurban kesim vecibesini, kadrolarının uzmanlığı ve fedakârlığı ile İslami usullere göre yerine getirirken, aynı zamanda aldığı sorumluluğun bilinciyle hareket ediyor. Bu nedenle, müftülük görevlisi hocalar Beşir Derneği'nin kesim yerlerinde bulunarak, kesimin İslami şartlara uygun olup olmadığını kontrol ediyor. Bağışçılardan alınan vekâletler kasaplara verildikten sonra kesim işlemi başlatılırken, diğer taraftan da kesime nezaret eden noterle birlikte resmi işlemler tamamlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beşir Derneği Kurban'da Mazlumların Elinden Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement