Bestekar Selahattin Erköse Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Bestekar Selahattin Erköse Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk Sanat Müziği'nin ünlü bestekarlarından Selahattin Erköse, Şişli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı.

09.03.2013 15:47

Türk Sanat Müziği'nin ünlü bestekarlarından Selahattin Erköse, Şişli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı. Sanatçının cenaze törenine dostları ve sevenleri katıldı.

Türk Sanat Müziği'nin ünlü bestekarlarından Selahattin Erköse

(84) için Şişli Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Sanatçının cenaze törenine ailesi, sevenleri, gazeteci Savaş Ay ve sanatçı Mustafa Sağyaşar gibi çok sayıda kişi katıldı.

Erköse'nin kızları Ulviye Doğruyol ve Oya Yalmaz babalarının tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze töreninde konuşan oğlu Murat Erköse, "Laflar yetmiyor son durak burası. Hepimizin gideceği yer orası. Babamı kaybettik, bu çok değişik bir duygu. Herkes yaşayacak bir gün ama kimse yaşamak istemez. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum, dünyanın en iyi babalarından biriydi. Aramızda bir baba oğul ilişkisi vardı. Ama biz onunla arkadaş gibiydik. İnanın söyleyecek bir kelime bulamıyorum babam için. Allah rahmet eylesin. Babam, Türkiye'nin yetiştirdiği en ünlü saz üstatlarından birisiydi" dedi.

Babasının hastalığı hakkında da bilgi veren Erköse, "4 buçuk aydır yatalak hastaydı, ciğerlerine enfeksiyon sıçramıştı. 15-20 gündür yoğun bakımdaydı, doktorlar zatürreeden olduğunu söylediler" diye konuştu.

Sanatçı Mustafa Sağyaşar ise, "Değerli bir sanatçımızı kaybettik ama Allah'ın bir lütfü, bir kurtuluşudur. Allah rahmet eylesin. Allah kalanlara sabır versin, tahsilatını affetsin" derken, Erköse'nin yanında büyüdüğünü ifade eden Savaş Ay ise, "İsyan etmiyoruz, sitem etmiyoruz, her canlı ölümü tadacaktır" şeklinde konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Erköse'nin cenazesi, toprağa verilmek üzere Maltepe Gülsuyu Mezarlığı'na götürüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bestekar Selahattin Erköse Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement