Beyşehir'de 2023 Adet Orman Fidanı Toprakla Buluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Beyşehir'de 2023 Adet Orman Fidanı Toprakla Buluşturuldu

Beyşehir\'de 2023 Adet Orman Fidanı Toprakla Buluşturuldu

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü’nün Sağlık Olsun Topluluğu ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nün Beyşehir Arama ve Kurtarma Topluluğu Öğrencileri, Cumhuriyetin kuruluşunun 100.

26.03.2018 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü'nün Sağlık Olsun Topluluğu ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü'nün Beyşehir Arama ve Kurtarma Topluluğu Öğrencileri, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıl dönümüne ithafen 2023 tüp sedir fidanını toprakla buluşturdu.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından Bademli Mahallesi sınırları içerisinde, Yaka Manastır Tabiat Alanı yakınlarında oluşturulan yeni hatıra ormanında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, fidan dikimi öncesi yaptığı konuşmada, ağaç ve ormanların öneminin toplumun tüm kesimleri tarafından bilindiğini söyledi. 2023 rakamının çok önemli olduğunu belirten Özaltun, "Dolayısıyla 2023'e doğru 2023 fidanı toprakla buluşturmak çok anlamlı ve önemli. İnşallah, burada bu vesile ile toplanan üniversiteli gençlerimiz de yakın gelecekte inşallah değişik makam ve mevkilerde görevler alacaklar. Dolayısıyla bu görevlere geldiklerinde inşallah 2071'leri hedef olarak alacaklar. Bu anlamda, bu törene destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, Türkiye'de ormanlık sahaların daha da artırılması gerektiğini ve bu konuda yürütülen çaba ve gayretlere dikkat çekti. Kaymakam Özdemir, "Yeni orman alanları açarken, mevcutları da çok iyi korumamız gerektiği zarureti ortada. Türkiye'de orman yangınlarının yüzde 96'sı maalesef insan kaynaklı olarak çıkıyor. Bunun için de kasıt ve ihmal de var. Kasıt bunların içerisinde yüzde 15'i buluyor ki, bu çok talihsiz bir durum. Ormanlarımızı çok iyi korumamız gerektiğini unutmamalıyız. Bu konuda toplumun her kesimine görev düşüyor" diye konuştu.

Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zengin de, yüksekokul olarak geçen yıl da benzer bir çalışmayı yaptıklarını hatırlatarak, "Önceki yıl Kasım ayında Kampüs alanımız içerisinde 15 Temmuz şehitlerimizin sayısı kadar fidan dikmiştik. Bizim hedefimiz şu; 'fidan dik, huzur bul'. Bizde 'hediyeleşmek sünnet' diye biz söz var, biz toprağın hediyesiyiz" ifadelerini kullandı.

Bir dekar ormanın 10 bin kişinin bir yıllık oksijen ihtiyacını karşıladığını vurgulayan Prof. Dr. Zengin, ormanlık alanların hem doğa hem de insanoğlu için önemine de işaret ederek, ormanın erozyona karşı toprağı da koruduğunu, mısır, elma, pancar ve buğday kadar toprağı yormayarak toprak dostu olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından orman görevlileri tarafından katılımcılara fidan dikimi ile ilgili teknik ve uygulamalı bilgiler verildi. Ardından programa katılan ilçe protokolü ve üniversite öğrencileri orman fidanlarını toprakla buluşturdu.

Etkinliğe, Beyşehir Yakamanastır Milli Tabiat Parkı Yolu 2. km'de düzenlenen Fidan dikme etkinliğine, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arif Turfand, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Sezgin, S.Ü. Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zengin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Yalçın Urlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, akademik ve idari personel, ilçedeki diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile öğrenciler katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyşehir'de 2023 Adet Orman Fidanı Toprakla Buluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement