Bilecik İl Av Komisyonu Toplandı - Son Dakika
Yaşam

Bilecik İl Av Komisyonu Toplandı

Bilecik İl Av Komisyonu Toplandı

Bilecik İl Av Komisyonu Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu başkanlığında toplandı.

26.02.2018 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Av Komisyonu Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu başkanlığında toplandı.

Bilecik Valilik Binası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Bilecik İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yusuf Arık, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Osman Bat, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Hasan Kocatepe, Bilecik Orman İşletme Müdürlüğünden Mühendis Ömer Süha Ceylan, Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Erkal Gedikli, İl Hayvanları Koruma Kurulu temsilcisi Berrin Demirci ile avcı üyeler Tahsin Ünver, Nurettin Oydu ve Mehmet Çubukçu, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu ve Av Yaban Hayatı Şube Müdürü Hidayet Topçu katıldı.

Yapılan toplantı hakkında bilgi veren Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, "Av ve yaban hayatının sürdürülebilir yönetimi için il av komisyonlarının alacakları kararların hayati önem taşıması nedeniyle avcı üyelerin de katılımı ile 2018-2019 av dönemindeki kararlar üzerinde titizlikle görüşülmüş ve aşağıdaki başlıklarla ilgili kararlar alındı. Komisyonca avlanmasına izin verilen av hayvanları ve avlanma süreleri, komisyonca avına izin verilen av hayvanlarının avlanma limitleri, komisyonca koruma altına alınan av hayvanları, komisyonca yasaklanan avlanma usul ve şekilleri, komisyonca yasaklanan avlanma araç ve gereçleri ile özellikleri,mücadele maksatlı avlanma esas ve usulleri ve il av komisyonunca avlanmanın yasaklandığı sahalar şeklinde başlıklarla kararlar alındı" dedi.

Öte yandan avcı üyelerin ve diğer katılımcıların katkıları, Bilecik'te av yönetiminin başarılı bir şekilde yürütülmesinde etken olup onların görüşleri ile karar şekillendi. Toplantıda ayrıca bölgesel avcı üye asil ve yedek üye seçimi de yapıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement