Bilecik'te "Mekke'nin Fethi Gecesi" - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te "Mekke'nin Fethi Gecesi"

Anadolu Gençlik Derneği Bilecik Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1381'inci yıl dönümü nedeniyle program düzenledi.

02.01.2012 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği Bilecik Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1381'inci yıl dönümü nedeniyle program düzenledi.

Dernek Başkanı Sadık Savak, kentteki bir düğün salonunda Kuran okunmasıyla başlayan programda yaptığı konuşmada, Mekke'nin fethinin sadece zafer değil, zulümden adalete, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesi olduğunu belirtti.

Fethin, putperestliğin Hz. Muhammed'in eliyle tarihin çöplüğüne atılması ve putların devrilip yıkılması anlamına geldiğini kaydeden Savak, şöyle konuştu:

"Fetihler Mekke'nin fethine benzediği oranda fetih, fatihler de peygambere benzediği ölçüde fatihtir. Mekke'nin fethinde Peygamberimiz gücünün zirvesinde olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek bütün insanlığa merhamet ve insan hakkı dersi vermiştir. Bize düşen görev, fetih ruhunu yaşatıp, yeryüzünde yaşanılabilir bir dünya, yeni bir dünya için mübadele etmektir. Yeryüzünde yaşanan zulümlerin son bulması için Mekke'nin fethi gibi gönüllerin fetih edilmesi ve dünyaya bu fetih mümin manasıyla yakışan Müslümanlara ihya olması gereken bir fetih olması gerekir."

Program, Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından sema gösterisi, Kuran okunması ve Ramazan ayında teravih namazı kıldıranlara plaket verilmesiyle sona erdi.

- BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 'Mekke'nin Fethi Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement