"Binalarda Deprem Güvenliği ve Kentsel Dönüşüm" Semineri - Son Dakika
Yerel

"Binalarda Deprem Güvenliği ve Kentsel Dönüşüm" Semineri

AK Parti İl ve Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından "Binalarda Deprem Güvenliği ve Kentsel Dönüşüm" adlı seminer düzenlendi.

13.01.2013 17:20

AK Parti İl ve Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından "Binalarda Deprem Güvenliği ve Kentsel Dönüşüm" adlı seminer düzenlendi.

Yalova Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemalettin Yılmaz, binalardaki deprem güvenliği konusunda bir sunum yaptı.

Yapı performansı ile servis ömrü arasındaki ilişki hakkında bilgi veren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Betonarme binaların 50 yıllık ömrü var. Servis dışı kullanılan binalar ile ömrünü tamamlayan binalar ciddi tehditler oluşturuyor. Yapı stokları da insan vücudu gibi check-up'tan geçirilmeli. Binalar ameliyat masasına yatırılmalı. Türkiye'de yeni binalar ile riskli yapılar konusunda toplumsal bilinç düzeyi artıyor. Bizde her şey var. Bir tek sistem eksik. Bu sistem ile kalite düzeyimizi arttıracağız. Temel kurallara uyulmadığında her depremde benzer acı gerçeklerle yüz yüze kalmaktayız. Bina stokumuzun gözden geçirilmesi gerekir. Deprem riski olanlar ya güçlendirilmeli ya da yıkılmalıdır."

Son deprem yönetmeliğinin 2007 yılında çıktığını belirten Yılmaz, "İnşaat ve deprem mühendisliği alanındaki bilimsel gelişmelerin ve anlayışların gösterdiği gerçekler doğrultusunda 1975, 1998 ve 2007 yıllarında deprem yönetmeliği 3 kez değiştirildi. Her değişimde parametreler, binayı daha güvenli kılacak şekilde hesaplara ve projelere dahil edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Programa Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi ile çok sayıda partili katıldı.

Muhabir: Erhan Erdoğan/ İsmail Ersan

Yayıncı: Harun Kaymaz - YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Binalarda Deprem Güvenliği ve Kentsel Dönüşüm' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement