Bingöl'de Stk'lar, Mısır'da Katledilen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Stk'lar, Mısır'da Katledilen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı

Bingöl\'de Stk\'lar, Mısır\'da Katledilen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı

Bingöl'de, Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

14.08.2013 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de, Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İkindi namazının ardından Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelen yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşu (STK) üyesi, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiat'ül Adeviyye ve Nahda meydanlarında katledilen darbe karşıtları için gıyabi cenaze namazı kıldı. STK'lar namazın ardından yaptıkları basın açıklamasıyla, Mısır'daki katliamı kınadıklarını belirtti.

Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, son birkaç yıldır İslam dünyasında bir uyanış hareketine şahitlik ettiklerini söyledi. Uyanış hareketinin Kuzey Afrika'dan başlayarak Ortadoğu'nun derinliklerine kadar uzandığını kaydeden Yılmaz, "Ulus anlayışlarıyla parçalayan bölen Batı'nın ulus devlet çıkarma projesinin sonunda Müslümanların uyanış hareketidir. Bu uyanış hareketi Kuzey Afrika'dan Tunus'tan ateşi yakılmış ve bugün en son hararetli bir şekilde Mısır'da devam etmektedir. Biz inanıyoruz ki bu yeni uyanış hareketi, Müslümanların yeniden ümmet olma kavgası, direnişi elbette ki halen devam etmekte olan krallıkları nihayete erdirecektir. Baas diktatörlüklerinin sonunu getirecektir. Bütün zalimlerin diktatörlüklerini ve bunların Amerika'dan, Avrupa'dan, Batı'dan bütün destekçilerinin Ortadoğu'daki siyonist şebekelerinin hepsinin sonunu getirerek, biz de ümmet olarak yeniden ellerimizi birbirimize uzatacağız. Tekrar yeni bir ümmet olmanın kıvancını ve heyecanını yaşayacağız. Bizler de Bingöl'de yaşayan Müslümanlar olarak bu kardeşlerimizin, kan veren, can veren, terlerini akıtan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan etmek için dualarımızla onlara destek olacağız. Onların bu desteğe ihtiyacı var. Bütün dünyada yükselen bu ses onlara enerji veriyor, onlara direnç veriyor. Kardeşlerimizin inşallah Firavun soyundan gelen Sisi firavununu da yerle bir edeceğine inanıyor ve iman ediyoruz" şeklinde konuştu.

Memur-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Mücahit Çelik ise, "Müslümanların izzetli günlere galip oldukları günler çok yakın. Dualarımızda onları unutmayalım. Zalimlerin zulmü varsa; mazlumların da Allah'ı var. İnşallah gelecek Müslümanlarındır. Zalimler ne kadar direnirse dirensinler, ya Rabbi, Bedir'de, Uhut'ta, Hendek'te ihsan ettiğin yardımı Mısır'da, Suriye'de dünyanın dört bir yanında zulüm altında olan kardeşlerimize de ihsan eyle ya Rabbi" dedi.

Okunan basın açıklamalarının ardından darbe yanlılarının aleyhine sloganlar atan kalabalık grup, olaysız bir şekilde dağıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Stk'lar, Mısır'da Katledilen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement