Bir Başarı Hikayesi… AYNES GIDA - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Bir Başarı Hikayesi… AYNES GIDA

Bir Başarı Hikayesi… AYNES GIDA

İflas Erteleme Başvurusundan Zirveye…

20.02.2020 11:39  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

1985 yılında Denizli'de KİT olarak kurulan, 1993 yılında özelleştirilen, 2016 yılında iflas erteleme sürecine giren Aynes'in kaderi 2016 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesiyle değişti. TMSF'nin atadığı profesyonel yöneticilerle birlikte rekor büyüme kaydederek zirveye doğru adım adım ilerledi.2016 yılında 688 milyon TL net ciro ile 6 milyon TL zarar ederken,2019 yılında 1 milyar 225 milyon TL ciro ve 16,2 milyon TL dönem net karına ulaşarak büyük bir başarı hikayesine imza attı.

Türkiye'deki çoklu fabrikaları olan işletmeler de dahil olmak üzere 5 büyük işletme arasına da girmeyi başaran , yurt içinde yakaladığı başarıyı yurtdışında da devam ettirdi.39 ülkeye 12 Milyon Dolarlık ihracat gerçekleştirerek süt ürünleri ihracatından aldığı payı yüzde 4.2'ye çıkardı.

''İyilik, sağlık, kalite ve lezzet denilince akıllara ilk gelen süt markası olma'' vizyonu ve profesyonel kadrosuylabaşarıdan başarıya koşan Aynes963 çalışanı veTürkiye'de tek lokasyonda en yüksek süt işleme kapasitesine (1800 ton) sahip olma özelliği ile 2020 yılı hedefini 1.5 milyar TL olarak belirledi.

Aynes, Süt, Ayran, Peynir, Yoğurt, Tereyağı, Krema ve Meyve sularının yanı sıra Süttozu, Peyniraltı Suyu Tozu ve Yem çeşitlerini son teknoloji ile donatılmış 130 bin m2alana sahip fabrikasında üretiyor. UHT Süt üretiminde dünyadaki son teknoloji olan Lactenso ve Yem üretiminde Ekspander teknolojisini ülkemizde kullanan ilk firma özelliğini de taşıyan Aynes,Süt Tozu ve Peynir Altı Suyu Tozu üretimini Türkiye'nin en ileri teknolojisine sahip üretim tesislerinde gerçekleştiriyor.

Türkiye genelinde 13 Bölge Müdürlüğü ile hizmet veren Aynes, 300'den fazla ürün çeşitliliği ile yerel, ulusal ve uluslararası zincir marketlerde tüketicisiyle buluşuyor.Türkiye'nin en büyük hacme sahip discount marketlerinin de ana tedarikçilerinden biri olan Aynes, 2020 yılında 30 binin üzerinde satış noktasında hizmet vermeyi hedeflerken ihracat ağını da genişletmeye devam ediyor.

Yunanistan'a ilk UHT sütü ihraç eden firma ünvanına sahip olan Aynes,

Filipinler, Güney Kore, Gürcistan, Irak, Cezayir, Libya, Mısır, Pakistan, Suriye, Vietnam, Fas, Angola, BAE, Bangladeş, Sudan gibi ülkelerinde aralarında bulunduğu 39 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

AB ülkeleri ve Rusya'ya ihracat onayı alan ilk 5 firmadan biri olmayı da başaran Aynes,Almanya ve Çin yetkili otoritelerinden de ihracat onayı alan sayılı ulusal firmalar arasına girerek bu ülkelerde de dağıtım ve bayilik anlaşmaları yapıyor.

Gürcistan'da Aynes GEO şirketi ile Türk ürünlerinde Pazar lideri konumunda olan Aynes aynı zamanda ülkemizde 250 bin kişiye ekonomikkatkı sağlıyor.

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Aynes, ürün çeşitliliğini canlı tutmak,sürekli değişen gelişen ihtiyaçlara vepazar koşullarına cevap vermek amacıyla Ar-Ge çalışmalarına da büyük önemveriyor.Süt ve sütlü ürünler pazarında güven ve sağlık temelinde, tüketicilerine lezzet sunan güçlü bir marka olma vizyonu ile beş yıllık stratejik planında marka ve iletişim stratejisini yeniden kurgulayarak markalı ürünlerde büyüme ve 2024 yılınakadar her yıl yüzde 20 ciro artışı planlıyor.

Geleceği tasarlarken, "Operasyonel Mükemmellik" çerçevesinde "Yıldız ve Katma Değerli" yeni ürünleri ile ''insan sağlığı ve mutluluğunu her şeyden önde tutarak, kaliteli ve lezzetli ürünler üretip, bu ürünlerle her eve iyilik sağlık dağıtmak'' vesektöründe ilk beş markalı üreticisi arasına girmek misyonuna emin adımlarla ilerleyen Aynes, başarı hikayesine yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Son Dakika Advertorial Sondakika Bir Başarı Hikayesi… AYNES GIDA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement