Bir Gencin Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü 2 Ay Sonra Tutuklandı - Son Dakika
3.Sayfa

Bir Gencin Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü 2 Ay Sonra Tutuklandı

Bir Gencin Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü 2 Ay Sonra Tutuklandı

İzmir’in Urla ilçesinde, emniyet şeridinde arıza yapan motorlarına çekici beklerken alkollü sürücü Burcu G.’nin çarpması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı kazada serbest kalan sürücü 52 gün sonra tutuklandı.

03.10.2017 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Urla ilçesinde, emniyet şeridinde arıza yapan motorlarına çekici beklerken alkollü sürücü Burcu G.'nin çarpması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı kazada serbest kalan sürücü 52 gün sonra tutuklandı. Hayatını kaybeden gencin ailesinin avukatı Erhan Koçyiğit, "Alkollü sürücü hakkında verilen tutuklama kararı ile adaletin geç de olsa tecelli ettiğini görmekteyiz. Bu karar neticesinde gerek toplum vicdanında, gerekse ailelerimizin yüreğinde açılan yaraların bir nebze de olsa dineceğine ve şüpheli hakkında kovuşturma sonunda hak edeceği bir cezayı alacağına inanıyoruz" dedi.

Karabağlar ilçesinde oturan arkadaşlar Ozan Ergün (25), Engin Güven (20), Mehmetcan Ardil ve Gazi Birol Çeşme'ye denize gitmek için geçtiğimiz 5 Ağustos sabahı 2 motosiklet ile yola çıktı. İzmir-Çeşme otobanında 2 motosikletle ilerleyen 4 arkadaştan, Engin Güven'in kullandığı motosiklet Karaburun kavşağında arıza yaptı. Motosikletin arıza yapması üzerine Çeşme'ye gitmekten vazgeçen arkadaşlar, kavşaktan İzmir yönüne dönerek emniyet şeridine geçip tanıdıkları çekiciyi aradı. Emniyet şeridinde motosikletleri için çekiciyi bekleyen arkadaşlara, Çeşme'den İzmir yönüne gelen Burcu G. yönetimindeki 35 N 6183 plakalı otomobil çarptı. Kazayı son anda fark eden Ergün, kendisini refüje atarak kurtuldu.

Mahkemede serbest kalmıştı

Otomobil yaklaşık 100 metre ileride durabilirken, durumun bildirilmesi ile gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Mehmet Can Ardil'in yaşamını yitirdiği belirlendi. Birol ve Güven ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Her iki arkadaş da bacağından yaralanırken, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kaza ardından otomobil sürücüsü Burcu G.'nin 0,83 promil alkollü olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Burcu G., emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından cumhuriyet savcısının tutuklama istemiyle sevk edildiği Urla Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Adli kontrol şartı' ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

52 gün sonra tutuklandı

Bir kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı kazada alkollü sürücünün serbest kalması sonrası hayatını kaybeden ve yaralanan gençlerin ailelerinin avukatları Erhan Koçyiğit ve Murat Gülmez, hukuk mücadelesi başlattı. Alkollü sürücü Burcu G. hakkında 19 Eylül günü İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği yakalama kararı vererek şahsın tutuklanmasına karar verdi. 26 Eylül günü olaydan tam 52 gün sonra gözaltına alınan Burcu G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avukat Koçyiğit: "Adalet geç de olsa tecelli etti"

Hayatını kaybeden Mehmet Can Ardil'in ailesinin avukatı Erhan Koçyiğit, "Sürücü Burcu G. hakkında olaydan sonra Urla Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol kararı ile serbest bırakılması yönünde karar verilmişti. Hukuka ve vicdana aykırı olduğunu düşündüğümüz bu karara karşı müvekkillerimiz adına dosyaya sunduğumuz yeni deliller ve Urla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz, İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edilerek şüpheli sürücü hakkında somut ve kuvvetli suç şüphesinin varlığı nedeniyle tutuklama tedbirinin uygulanması yönünde karar verilmiştir. Kamuoyunun yakından takip ettiğini bildiğimiz bu olaya ilişkin olarak alkollü sürücü hakkında verilen tutuklama kararı ile adaletin geç de olsa tecelli ettiğini görmekteyiz. Bu karar neticesinde gerek toplum vicdanında, gerekse ailelerimizin yüreğinde açılan yaraların bir nebze de olsa dineceğine ve şüpheli hakkında kovuşturma sonunda hukuka ve toplum vicdanına uygun, hak edeceği bir cezayı alacağına inanıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Bir Gencin Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücü 2 Ay Sonra Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement