Bir Gün Herkes Televizyona Çıkacak! - Son Dakika
Güncel

Bir Gün Herkes Televizyona Çıkacak!

"Pıtırcık" serisi ile tanınan Fransız karikatürist Jean-Jacques Sempé, Desen Yayınları etiketiyle yayımlanan kitabı Medya ve Diğer Şeyler ile medyanın insanlar üzerinde bıraktığı tahribatı muzip bir üslupla ele alıyor.

28.06.2018 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız karikatürist Jean-Jacques Sempé, Medya ve Diğer Şeyler ile bu kez kendine has ince çizgileriyle medyayı mercek altına alıyor. İçinde yaşadığımız çağa nüktedan bir gözle yeniden bakmamızı sağlayan Sempé, iletişimsizlik sorununu ve buna bağlı olarak toplumda gelişen kültürel ve sosyal değişimleri mizahla yorumluyor.

Yer yer kısa cümlelerle tamamlanan, her yaştan okura seslenen usta işi karikatürler, medyayı eleştirel bir süzgeçten geçiriyor. Sempé'nin yarattığı karikatür evreni, kimi zaman hemen köşe başındaki gazete bayisinin dergi raflarında, kimi zaman çiftçi bir ailesinin evinde, kimi zamansa akşam yemeği sofrasına eşlik eden "Dünyada Açlık Sorunu" başlıklı bir haberde hayat buluyor.

Çoksatan kitapları ve sansasyonel karikatür çalışmalarının yanı sıra New York Times, Paris Match, New Yorker gibi gazete ve dergilere yaptığı çizimlerle tanınan Sempé, Medya ve Diğer Şeyler'de, medyanın tutumunu yalın çizgiler kullanarak derinlikli bir şekilde yansıtıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bir Gün Herkes Televizyona Çıkacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement