Bir yanda Fetva Bir Yanda Kutlama - Son Dakika
Dünya

Bir yanda Fetva Bir Yanda Kutlama

Bir yanda Fetva Bir Yanda Kutlama

Mısır'da Sevgililer Günü ''haram ve bidat'' fetvalarına rağmen resmi kutlamalar var.

14.02.2013 12:47

Mısır'da Sevgililer Günü, (Valentine's day) münasebetiyle bir yandan ''haram ve bidat'' fetvaları verilirken, bir yandan da Kültür Bakanlığı tarafından resmi kutlamalar düzenleniyor.

Batı kökenli bütün özel günlerde olduğu gibi Sevgililer Günü öncesinde de bugünü kutlamanın haram olduğu yönünde fetvalar verildi. Facebook sayfaları ve Selefilere ait olan televizyon kanallarında kutlamaların kaldırılması çağrısında bulunuldu.

Alimler Şura Konseyi Üyesi Şeyh Mustafa el-Adevi AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kadınların kırmızı elbiseler giymek gibi pek çok bidat işlediğini, Sevgililer Günü'nün bidat olduğunu ve İslam dinini bozduğunu'' iddia etti.

Adevi, bayram günlerini sadece Allah'ın belirleyebileceğini, Ramazan ve Kurban Bayramları dışındaki bayramların bidat olduğunu savundu.

Ezher Üniversitesi öğretim üyelerinden Şeyh Mahmud Aşur ise, ''Resulullah bize birbirimizi sevmemizi emretmiştir. Bugünü kutlamaya ilk olarak Batı ülkeleri başlamış olabilir ancak bu, bugünün haram kılınmasını gerektirmez'' diyerek, Sevgililer Günü'nü kutlayanlara ceza verilmesini kabul etmediğini ifade etti.

SEVGİLİLER GÜNÜ TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Sevgililer Günü üzerinde yapılan tartışmalar sürerken resmi kurumlar ve halk, bugün için hazırlık yapmaya devam ediyor. Kültür Bakanlığı Demenhur ve İskenderiye'deki tiyatro salonlarında Sevgililer Günü münasebetiyle kutlamalar düzenliyor.

Başkent Kahire'de lüks bir semtte hediyelik eşya dükkanı sahibi olan Cihan Ahmed, bayram ve özel günlerin piyasayı canlandırdığını belirterek, 25 Ocak 2011'den bu yana ülkede yaşanan gerginlik nedeniyle meydana gelen ekonomik durgunluğu bu sayede aştıklarını ifade ediyor.

VALENTİNE KİMDİR?

Valentine ya da Valentinus, Hristiyan inanışına göre Roma azizlerden biridir. 269 yılı civarında öldürüldüğü belirtiliyor. Aşıkların Azizi olarak da bilinir. Valentine, her yıl 14 Şubat günü anılır, zamanla bugün Sevgililer Günü'ne dönüşmüştür.

Kevser el-Huli - AA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Bir yanda Fetva Bir Yanda Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement